Odjeća koju nosimo može utjecati na to kako se osjećamo, ali i na to kako nas doživljavaju ljudi oko nas. Odjeća, između ostalog, ima utjecaj na samopouzdanje, a mnogima je moda alat za samoizražavanje.

Galerija Upečatljivo zagrebačko street style izdanje Upečatljivo zagrebačko street style izdanje Upečatljivo zagrebačko street style izdanje +2 Upečatljivo zagrebačko street style izdanje

Tu često na scenu stupaju takozvani statement komadi. Radi se o odjeći, obući i modnim dodacima koji su stvoreni da privuku pozornost.

Statement komadi najčešće nisu nešto što nosimo svaki dan, nego ih biramo za trenutke u kojima želimo izgledati posebno.

Oni su osoban modni potpis osobe koja ih nosi, a mjesto na kojem mnogi biraju zablistati u drugačijim, statement komadima je i zagrebačka špica.

Centar Zagreba vikendom obiluje posebnim modnim kombinacijama, a nama je ovaj put za oko zapela dama koja je za zagrebačku špicu odabrala kombinaciju koja ne prolazi neprimijećeno.

Tob brenda Sister Jane Tob brenda Sister Jane (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Gornji dio kombinacije čini romantčni svjetloplavi, kratko rezani  top napravljen od organze oblikovane u veliki cvijet. Top brenda Sister Jane ima tanke bretele i leđa napravljena od rastezljivog materijala. Cijena topa je 62 eura.

Replay traperice Replay traperice (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Mlada dama tu nije stala s upečatljivim komadima pa je top uparila s trapericama brenda Replay koje su prekrivene metalnim točkicama. Traperice visokog struka imaju nedovršeni rub, a uz njih su se savršeno uklopile i šljokicama prekrivene balerinke, još jedan statement komad koji je potvrdio da spajanje više upečatljivih komada može rezultirati kombinacijom koja nije previše, nego je taman.

Maksi haljina koja putenoj ljepotici iz centra Zagreba stoji bolje nego modelu Ulična moda u centru Zagreba - 10 Ulična moda u centru Zagreba - 5 Ulična moda u centru Zagreba - 3 +12 Ulična moda u centru Zagreba - 7

Lipa si, lipa, anđeli ti sliče: Brineta u Zarinoj haljini očarala zagrebačku špicu Zarina narančasta haljina u street style izdanju iz Zagreba Zarina narančasta haljina u street style izdanju iz Zagreba Karl Kani, 20 EUR +2 Natikače brenda Karl Kani u zagrebačkom street style izdanju

Ovo fantastično modno izdanje mlada dama upotpunila je narančastom torbicom koju je nosila na ramenu.

Upečatljivo zagrebačko street style izdanje Upečatljivo zagrebačko street style izdanje (Foto: Josip Moler/Cropix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju