Na spomen Valentinove crvene poznavateljima mode sve je jasno. Ta modna kuća toliko je dobro brendirala svoje crvene kreacije u prepoznatljivoj nijansi, do te mjere da crvena haljina s potpisom Valentina ima kultni status.

Galerija Valentino, jesen/zima 2022. Valentino, jesen/zima 2022. Ružičasti komadi modne kuće Valentino u street style izdanju +4 Zelene štikle modne kuće Bottega Veneta

Nedavno su se bacili na brendiranje ružičaste. Njihova kolekcija za jesen/zimu 2022. godine suprotstavila je dvije kontrastne boje, crnu i takozvanu vruću ružičastu. Nijansa potonje, koja nosi službeno ime Pink PP, nastala je iz suradnje Pierpaola Picciolija, kreativnog direktora modne kuće Valentino, i slavnog instituta za boje Pantone.

Valentino, jesen/zima 2022. Valentino, jesen/zima 2022. (Foto: Profimedia)

Ružičasta kao manifestacija nesvjesnog i oslobađanja od potrebe za realizmom. Akumuliranje ružičastih elemenata eliminira vizualni šok i na površinu izvlači unikatan karakter osobe izražen kroz lice i oči, opisala je modna kuća svoju reviju i stavljanje naglaska na upečatljivu boju.

Zahvaljujući ovoj reviji, sada je i ružičasta prepoznatljivo njihova, gotovo preko noći neodvojivo povezana s njihovim brendom i estetikom.

Valentino, jesen/zima 2022. Valentino, jesen/zima 2022. (Foto: Profimedia)

Nije Valentino jedina modna kuća koja posljednjih godina njeguje koncept brendiranja boje. Bottega zelena naziv je za fantastičnu i jarku nijansu zelene koju je u njihove kolekcije unio bivši kreativni direktor Daniel Lee.

Zelene štikle modne kuće Bottega Veneta Zelene štikle modne kuće Bottega Veneta (Foto: Shutterstock)

U samo tri godine na čelu modne kuće Lee je svojim dizajnom i idejama pretvorio Bottega Venetu u mamac za trendseterice, koje jednostavno nisu mogle odoljeti njegovim vibrantnim komadima. Bottega zelena u punom je sjaju došla do izražaja u kolekciji za proljeće/ljeto 2021. godine.

Torba modne kuće Bottega Veneta Torba modne kuće Bottega Veneta (Foto: Profimedia)

Luksuzna draguljarska kuća Tiffany & Co. još je 2001. godine zamolila institut Pantone da standardizira njihovu prepoznatljivu nijansu plave boje, koja je naposljetku dobila ime "1837 Blue", po godini osnutka Tiffanyja.

Kutija draguljarske kuće Tiffany & Co. Kutija draguljarske kuće Tiffany & Co. (Foto: Shutterstock)

I povijest Hermès narančaste je duga. U paleti njihovih nijansi označava se brojem 93, a unutar modne kuće naziva je se Orange H ili Classic Orange. Danas kupci sve njihove proizvode dobivaju u kutijama upravo te boje, koje su s vremenom postale pravi simbol luksuza.

Šest boja uz koje će zelena najviše doći do izražaja Zelena i ljubičasta Zelena i bijela Zelena i žuta +2 Zelena i tamnoplava

Jasno je kako su se boje pokazale kao sasvim funkcionalno sredstvo brendiranja i upravo se zato modne kuće sve više okreću njima te pomalo brišu logotipe sa svojih komada.

Kutija modne kuće Hermes Kutija modne kuće Hermes (Foto: Shutterstock)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju