Uz Zagreb je, nakon razornog nevremena koje je u srijedu pogodilo grad, stao i sarajevski ilustrator Midhat Kapetanović.

Poznati bosanskohercegovački umjetnik objavio je ilustraciju na kojoj se Zagi drži za stup ulične rasvjete, dok se oko njegova vrata vijori šal s crveno-bijelim kvadratićima.

Za moje Smogovce uragan nije ništa nego povjetarac. Ne daj se, Zagrebe, napisao je ilustrator ispod fotografije koju je podijelio na svojim društvenim mrežama, a njegovi pratitelji zahvalili su mu na podršci.

Jučerašnje razorno nevrijeme koje je poharalo kontinentalnu Hrvatsku odnijelo je četiri života. Ozlijeđeo je više desetaka osoba, a oštećene su stotine objekata.

Zagrebačke ulice bile su neprepoznatljive, a brojeve hitnih službi uskoro su preplavili pozivi građana. Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i danas je zamolio građane da broj 112 zovu isključivo u slučajnu iznimne opasnosti ili ako im prijeti opasnost od štete.

U ovim trenucima bitno je imati razumijevanje za hitne službe koje daju sve od sebe kako bi se grad što prije sanirao.

A ono čemu smo svjedočili i nakon ovog nevremena bili su zajedništvo i solidarnost građana, susjeda koji su izašli na ulice i sami činili što mogu da svoj grad vrate na staro.

Solidarnost, strpljenje i razumijevanje neka vam budu nit vodilja i u idućim danima, ali vjerujemo da će Zagrepčani i svi drugi stanovnici područja pogođenh nevremenom u idućim danima još jednom pokazati koliko veliko srce imaju.

Inače, Midhat Kapetanović ilustracije je posvetio i Beogradu i Brčkom koje je također pogodilo snažno nevrijeme.

Podsjetimo, Kapetanović je emotivne ilustracije objavljivao i nakon što su Petrinju i Zagreb pogodili razorni potresi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju