Koliko god uzbudljiva putovanja bila, ona znaju biti i poprilično iscrpljujuća. Kako unatoč tome izvući najbolje i izgledati kao da dvanaest sati leta ne utječe na nas, otkrila nam je vizažistica Sonja Kvesić.

Galerija Sonja Kvesić Sonja Kvesić, putovanje na Bali Sonja Kvesić, putovanje u Japan +12 Sonja Kvesić koristi Vichy Minéral 89 booster za hidrataciju

Sonja je jedna od onih žena koje uvijek izgledaju sređeno. Njezine fotografije kao da izviru iz modnih časopisa. No pored zavidnih kombinacija, pažnju nam je odvukao Sonjin ten, koji je uvijek besprijekoran. S obzirom na to da radi kao vizažistica, pitali smo je koji su njezini trikovi za svjež i zdrav izgled lica. Posebno nas je zanimalo kako joj to polazi za rukom tijekom putovanja, koja su njezina velika ljubav.

Obožavam upoznavati nove kulture i običaje, tu neizvjesnost i avanturu koja je naći se u potpuno nepoznatoj zemlji, gdje ti je sve novo i zanimljivo. Putovanja su mi vječna inspiracija za život i vjerujem da me svako do sada formiralo u nekom smislu, rekla nam je Sonja i objasnila da je sve krenulo njezinim apsolventskim putovanjem u Tursku.

Sonja Kvesić, putovanje na Bali Sonja Kvesić, putovanje na Bali Foto: Privatna arhiva

Od tada je bila u Egiptu, Maroku, Grčkoj, Nizozemskoj, Belgiji, Engleskoj, Irskoj, Libanonu, Filipinima, Japanu, Meksiku, Singapuru i Baliju, s kojeg se nedavno vratila. Bali je nadmašio sva moja očekivanja, a u studenom planiram posjetiti prijateljicu u Meksiku, odakle ćemo posjetiti još neku zemlju centralne Amerike, ali vidjet ćemo koju.

Sonja Kvesić, putovanje u Japan Sonja Kvesić, putovanje u Japan Foto: Privatna arhiva

Najdraže putovanje ipak joj je ono u Japan prošlog ljeta. To je zemlja o kojoj sam puno čitala, koja me fascinira odmalena. U dva tjedna s najboljim prijateljem Ivanom posjetila sam Tokio, Kyoto, Osaku i otočje Okinawu, koje je vjerojatno jedno od najljepših mjesta koje sam ikada vidjela, ali i mjesto posebno po tome što tamo živi najviše stogodišnjaka na svijetu, priča nam s oduševljenjem Sonja.

To je ujedno i njezino najduže putovanje avionom. Uglavnom putujem avionima pa su aeodromi i trčanje po njima već polako moja svakodnevnica. Najduži let bio je onaj Rim – Tokio i trajao je oko 13 sati, rekla je Sonja te dodala da u tim trenucima ne nosi make-up.

Moja koža na Vichy Minéral 89 booster reagira odlično. Osim što mi da tako potrebnu vlagu, nije težak na licu, brzo se upija i učinak hidratantnosti osjetim tijekom gotovo cijelog dana

Koža je najsretnija kada je vlažnost zraka između 40 i 70 posto, što je zapravo prosječna vlažnost zraka. Vlažnost zraka u avionu ne prelazi 10 posto, što dovodi do suhe kože i slabljenja funkcije barijere kože. Koža postaje osjetljivija i nadražena. Promjena je to koju osjete svi svjetski putnici, a Sonja je naučila kako se tome protiviti: Kožu dobro očistim i hidratiziram kako bi što lakše i komfornije provela let.

Sonja Kvesić koristi Vichy Minéral 89 booster za hidrataciju Sonja Kvesić koristi Vichy Minéral 89 booster za hidrataciju Foto: Privatna arhiva

Također, let između dva kontinenta može zbuniti biološki sat kože te time narušiti proces regeneracije. Za potrebnu vlagu prije i nakon putovanja Sonja koristi Vichy Minéral 89 booster. Moja koža na Vichy Minéral 89 booster reagira odlično. Osim što mi da tako potrebnu vlagu, nije težak na licu, brzo se upija i učinak hidratantnosti osjetim tijekom gotovo cijelog dana, rekla je Sonja te dodala da je postao i neizostavan dio make-up rutine: Nanesem ga laganim utiscima u kožu kao hidratantnu bazu, nakon koje nanesem lagani puder i obožavam kako djeluju u kombinaciji. Sviđa se i svim mojim klijenticama.

Šminku na putovanjima Sonja svodi na minimum: Nastojim ponijeti samo nužno, a to su svakako tonik za skidanje šminke, booster, hidratantna krema, nekakva mast za usnice, koje su mi sklone sušenju, krema za ruke, maskara, olovka za obrve bez koje ne mogu živjeti, rumenilo u kremi roskastih tonova koje osvježi u trenu i highlighter u sticku.

Sonja Kvesić koristi Vichy Minéral 89 booster za hidrataciju Sonja Kvesić koristi Vichy Minéral 89 booster za hidrataciju Foto: Privatna arhiva

Njezina putovanja ispunjena su raznim aktivnostima pa ne voli da je težak make-up sputava. Lagani dnevni make-up pojača s tek malo eyelinera za večernje prigode.

Mislim da svi mi dobro izgledamo kada se dobro i osjećamo. U najboljem izdanju uvijek izgledam kada se dobro naspavam, ne stresiram, posvetim sebi i onome što volim. To je najbolja kombinacija koju možete imati uz svoj beauty rezime, poručila je za kraj Sonja.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju