Iako baš svi znakovi imaju svojih mana, zbog nekih svojih specifičnih osobina ovaj je na lošem glasu. Jeste li znali da djevica nosi neslavnu titulu najomraženijeg i najiritantnijeg horoskopskog znaka? Većina smatra kako su djevice sposobne zakomplicirati i najjednostavniju stvar, poprilično su nepopustljive, kritične i najveći perfekcionisti.

Također su i zlopamtila koja nikad neće propustiti priliku da vas suptilno podsjete na nepravdu koju ste im nanijeli. Međutim, postoji puno predrasuda prema djevicama, a tri najveće donosimo u nastavku.

1. SKLONE SU KRITIZIRANJU I OSUĐIVANJU

Djevice imaju analitički um i svaki postupak (vlastiti i tuđi) analiziraju do najsitnijih detalja. To znači da ćete ponekad od njih čuti i ono što možda ne želite. Cijena otvorenog razgovora s djevicom je istina jer one ne žele sakriti svoje mišljenje. Reći će vam što radite krivo bez sustezanja.

U trenutku kada očekujete samo savjet, vjerojatno vam neće biti lako čuti da i vi nešto radite krivo pa to možete protumačiti kao osuđivanje. Međutim, to je - iskrenost. Zapamtite da je djevica sama sebi najveći kritičari i ne stigne ni osuđivati druge jer je previše zaposlena konstantnim preispitivanjem vlastitih postupaka i grešaka.

Glumica Blake Lively rođena je u horoskopskom znaku djevice Pet poteza kojima ćete razljutiti strpljive djevice

2. STALNO PAMETUJU

Djevica neće čekati da je pitate za njezino mišljenje ili savjet, odmah će vam dati i jedno i drugo. Taj dio njezine osobnosti često se percipira kao pametovanje, ali zapravo je rezultat već spomenutog analiziranja. Djevica odmah uočava stvari kojima si otežavate situaciju i reći će vam to kako biste se što lakše i brže izvukli iz nje. Lako je to protumačiti kao pametovanje, ali zapamtite da je to zapravo dobronamjerna potreba da vam pomogne.

Slika nije dostupna Razborite, predane, marljive: Doznajte sve o ženama djevicama

3. NITKO NIJE UREDNIJI OD NJIH

Sigurno ste puno puta čuli priče o djevicama kod kojih je sve bolesno uredno, čisto i pedantno organizirano. Suprotno općem vjerovanju, djevica zapravo uopće nisu najuredniji znak. Ne samo to, mnoge djevice uopće ne trebaju savršen red u svojoj okolini. Iako je mnogo onih koje uistinu opravdavaju svoju reputaciju čistunki, postoji i mnogo djevica koje ipak više preferiraju kreativni nered.

Dok će nekom drugom taj kreativni nered izgledati kao nešto u čemu se ne možete snaći, one će u svakom trenutku znati gdje se nalaze njezine bitne stvari. Nijednoj djevici nemojte se petljati u uređenje, a pogotovo ne neurednoj jer to što vama izgleda kao nered, za nju je idealno organiziran životni prostor u kojem se lako snalazi dokle god vi ne intervenirate.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju