Svi volimo korisne savjete, posebno ako su praktični, jeftini i pristupačni. Jeste li ikad razmišljali na koji način još možete upotrijebiti glačalo za kosu, pluteni čep ili komadić brusnog papira? Donosimo 10 simpatičnih i korisnih savjeta kako upotrijebiti stvari koje nam se motaju po kući

1. Naljepnicama za fotografije ukrasite poklon

Naljepnice koje služe za čuvanje fotografija zalijepite na zamotani poklon te u njih utaknite ispisanu čestitku koju možete ukrasiti na razne načine. Uz ovakvo domišljato rješenje najjednostavnije umotan poklon izgledat će lijepo i originalno.

2. Naoštrite škare pomoću brusnog papira

Jednostavno i korisno! Kako bi naoštrili tupe škare, nekoliko puta njima zarežite brusni papir.

3. Čista kosa uz prašak za peciva

Običnim šamponiranjem i pranjem kose ne možemo u potpunosti isprati pjenu, gle ili lak za kosu. Kako bi vaša kosa bila 100 posto čista i lepršava u šampon dodajte malo praška za pecivo.

4. Podmažite svoj patentni zatvarač voskom

Svakodnevna borba sa zaglavljenim patentnim zatvaračem na torbi ili jakni nije ništa novo, no postoji jednostavno rješenje. Lagano protrljajte običnu svijeću po zubima zatvarača s jedne i druge strane i riješili ste problem.

5. Spremite plastične vrećice u kartonski valjak

Nakon što potrošite papirnate ručnike iskoristite kartonski valjak za spremanje dosadnih plastičnih vrećica koje razbacujemo po cijeloj kući. Jednostavno ih ugurajte u valjak i spremite u ladicu.

6. Glačalo za kosu upotrijebite i za odjeću

Košulje su odjevni predmet od kojeg nam se, kada je riječ o peglanju, diže kosa na glavi. Zgužvanih se dijelova oko gumbi i na manžetama gdje obično glačalo ne može proći, možete riješiti uz pomoć glačala za kosu.

7. Pluteni čep protiv buke

Lupaju li vam vrata od kuhinjskih elemenata, odrežite tanki komadić pluto čepa i zalijepite ga na unutarnju površinu ormarića. Čep će ublažiti udarac i spriječiti buku.

8. Zaštitna traka kao pomoć pri doziranju

Zaštitnu ljepljivu traku zalijepite preko posude za kavu, kakaoa ili nekog drugog praškastog proizvoda i olakšajte si doziranje.

9. Tava kao memo ploča

Objesite tavu na kukicu za kuhinjski pribor i jednostavno iskoristite dno posude kao memo ploču na koju možete zakačiti razne poruke uz pomoć magneta. Simpatično i praktično rješenje za zaboravne ili romantične.

>> Uljepšajte svakodnevni život za nula kuna

>> Ružičaste sitnice koje će vam uljepšati život

10. Spriječite zveckanje pomoću gumice za ključeve

Volite svog ljubimca, ali zveckanje pločica na ogrlici zna biti iritantnije od povremenog laveža. Praktično rješenje je gumica za zaštitu ključeva. Jednostavno je navucite preko pločice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju