Zahtjeve vaših malih princeza ponekad je nemoguće ostvariti, no ukoliko želite razveseliti djevojčicu i ukrasiti njezinu sobu zaglavljem za krevet pokazat ćemo vam kako u nekoliko koraka. Zamislite samo kad otvori vrata i vidi novitet u ružičastoj boji...

Potrebno vam je:

- daska odgovarajuće veličine
- tanka tapetarska spužva ili mekani vatelin (po izboru)
- materijal u boji po želji
- tapetarska klamerica
- ukrasni gumbići (okrugli)
- škare, ljepilo za vrući silikon
- metalne pločice za vješanje i pripadajući vijci

>> Šareni jastuci za odmor iz snova

Prije nego što krenete u izradu zaglavlja svakako dobro izglačajte materijal koji ste odabrali jer eventualne nabore nakon montiranja nećete moći izravnati.

Važno je krenuti u izradu s čistom i ravnom tkaninom. Postavite je licem prema dolje na pod. Izrežite punjenje (vatelin ili tanku spužvicu) na slijedeći način: 3 komada u točnoj dimenziji drvene ploče i 2 komada malo većih dimenzija kako biste ih mogli preklopiti prilikom klamanja.

 

Položite punjenje na materijal i na kraju postavite dasku. Tapetarskom klamericom ( možete ih nabaviti vrlo povoljno ) zaklamajte drvenu ploču kako je prikazano na slici. Krenite od kraćih strana.

Isto napravite i s duljim stranicama, preklopite i zaklamajte. Pazite da klamate relativno pri vrhu, ali ostavite barem 2 centimetra do ruba.

 

Okrenite dasku na pravu stranu, izmjerite i olovkom označite mjesta gdje želite staviti gumbiće i s klamericom utisnite po jednu klamicu na mjesto gdje će doći gumbić. Ovo je važno kako biste dobili efekt utisnutog gumbića.

Okrenite dasku naopako i ušarafite po 2 metalne pločice na dasku – po jednu u svaki gornji kut. Pripazite na duljinu vijaka kako vam ne bi probio dasku. Uz pomoć pločica ćete objesiti gotovu ploču na zid.

Obične okrugle gumbiće obucite u ostatak tkanine (ili se poigrajte nekom drugom tkaninom u kontrastnoj boji) i jednostavno ih vrućim ljepilom zalijepite na mjesta na kojima ste ranije klamericom napravili udubljenja. Totalno chic zar ne?

Savjetuje: Tea Jurković, hobbychic.blogspot.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju