Blagdani i mjesec prosinac idealno su razdoblje da svoj dom pretvorite u umjereni kič kojem će se diviti članovi obitelji i susjedi. Ove godine u trendu su slatkiši pa nabavite lizalice i šarene bombone i bacite se na ukrašavanje

Veseli ukrasi-lizalice
Omiljene dječje lizalice lako ćete pretvoriti u jestive ukrase za bor. Nabavite komadiće filca u raznim bojama i od njih izradite ukrasne miševe, što šarenije to bolje. Njih nataknite na lizalice i vaš ukras za bor je gotov. Ukoliko planirate postaviti mali bor u dječjoj sobi ovo je odličan prijedlog koji će razveseliti najmlađe ukućane!

>> Uživajte u darovima i blagdanima na portalu Zadovoljna.hr

>> Božićni keksi kakve još niste probali!

Šarene kartice za imena
Ukoliko je ove godine red na vas da pripremite blagdanski ručak za obitelj ili prijatelje iznenadite ih i šarenim karticama za imena koja će ujedno biti i čestitke s porukom. Boju prilagodite ostalim ukrasima u domu, a sa stražnje strane kartica ispišite blagdanske poruke.

Eko bor od novinskog papira
Stare novine ove godine iskoristite za neobičan i vrlo efektan ukras koji možete izraditi u raznim veličinama. Na stalak koji također možete izraditi sami od komada drva i metalne šipke nataknite kockice od novinskog papira koji ste ukrasili gliterom i odrezali cik-cak škarama. Igrajte se veličinama!

Kućica od keksa
Ovaj ukras i slatki u zalogaj u jednom oduševit će djecu. Izrada je vrlo jednostavna, no prije nego se bacite na zabavu potrebno je nabaviti slatke elemente od kojih ćete izgraditi svoju kućicu. Svakako uključite najmlađe koji će tijekom 'gradnje' krasti slatki materijal pa svakako pripremite i višak. Kekse odaberite prema svom ukusu, mogu biti paprenjaci ili obični čajni keksići kakve djeca najviše vole.

Pokrivač za boce u obliku bora
Odličan ukras koji će uljepšati vaš stol je pokrivač za boce od filca u obliku bora. Nabavite zeleni filc i ukrasni cirkoni u raznim veličinama. Kako bi složili i ukrasili bor potreban vam je samo silkonski pištolj s kojim ćete spojiti bor i na njega 'objesiti' cirkone.

Gotovi ukras je ustvari odličan za prekrivanje boca vina ili pjenušca koje ćete na taj način pripremiti za blagdanske veselice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju