Djeca će se oduševiti onaj tren kada ih vide, a vi ćete se zapitati kako ih napraviti. Spretnim rukama uhodanih domaćica oni neće predstavljati problem, a mladim zaljubljenicima u kuhanje i spravljanje slastica mogli bi zadati glavobolju, no samo na početku. U svakom slučaju vrijedi pokušati!

Zovu ih kolačići prijateljstva, a ono što ih čini neodoljivima su boje i ukrasi. Prije nego se bacite na izradu dobro razmislite koliko prijatelja imate vi, a koliko vaša djeca kako se nitko ne bi naljutio.

Uz to što su slasni zalogaji ovi kolačići su i ukrasi idealni za darove. Za njihovu vam je izradu potrebno vrijeme i puna vreća strpljenja jer bi vam se u početku mogle događati male nezgode poput pucanja, no stvar je u praksi! Izrada tijesta vam neće predstavljati problem, a ono što je novo je boja koju ćete umiješati u tijesto. Neka bude po vašem izboru.

U jedan dio smjese stavite boju, razvaljajte tijesto uz pomoć valjka i modlicom u obliku srca napravite kolačiće. Drugi dio smjese koji će vam poslužiti za izradu ukrasa ispecite bez dodatka boje.

Kada su vaši kolačići gotovi ostavite ih na masnom papiru i uz pomoć modlice ih prepolovite kao na slici  još dok su vrući te ih ostavite da odstoje nekoliko sati kako bi se ohladili. Tako ćete spriječiti njihovo pucanje.

Preostaje vam još samo dekoracija koja je poput igre. Polovice kolačića obrubite pa ispunite bojom, na njih stavite male kolačiće koji će predstavljati glave i ukrasite ih po želji. Ideja vodilja je likovi izgledaju poput vaših prijatelja!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju