Lipanj je mjesec u kojem počinjemo ozbiljno razmišljati o odlasku na godišnji odmor. Pritom sretnicima koji ljetuju u svojim vikendicama pada na pamet što sve moraju popraviti, kupiti ili premjestiti kako bi i ove godine mogli uživati u zasluženim slobodnim danima. Donosimo vam nekoliko jednostavnih i jeftinih ideja uz pomoć kojih možete napraviti brzi makeover

Ne morate potrošiti puno novaca, angažirati skupe majstore i trošiti slobodne dane kako biste unijeli neke zgodne promijene u interijer svoje vikendice. Sve ideje koje vam donosimo vrlo su jednostavne za izvedbu, možete ih napraviti u samo jednom vikendu, a što je najvažnije, biti će originalne i vaših ruku djelo.

ORIGINALNA POLICA OD STARIH LJESTVI
Ukoliko imate stare ljestve, iskoristite ih i napravite originalnu policu. Ljestve prislonite na zid pa na više prečke objesite drage fotografije u okviru, a na niže posložite knjige.

ORIGINALAN UKRAS ZA ULAZNA VRATA
Od stare limenke, eko papira, žice i malo šage napravite ovu zgodnu košaricu u koju možete staviti stručak cvijeća iz vašeg vrta – originalna dobrodošlica. Uz pomoć žice napravite omču na kojoj će ova vaza visjeti s kvake ulaznih vratiju.

KREATIVNE TEGLICE
Uz pomoć premaza za školsku ploču obojite svoje obične  teglice za cvijeće pa u njima zasadite začinsko bilje i postavite ga na klupu ispod kuhinjskog prozora kako bi imalo dovoljno svijetlosti.

Istim se trikom možete poslužiti i prilikom sadnje proljetnih lukovica. Po želji školskom kredom možete pisati po svojim teglicama – svaki dan nova poruka.

PREUREDITE DOSADNE SLAVINE U KUPAONI
Imate li u svojoj kupaoni stare slavine, vrlo jednostavno ih možete preurediti.

Odvojite plastični dio (kapice) nalijepite neki zgodan tekst, vratite poklopce i to je to. Možete se prilikom printanja teksta poslužiti bež papirom, a font teksta neka bude retro – odličan vintage trik i efekt!

>> Makeover doma: Život u stilu šarenih bombona

 ISKORISTITE ZAGLAVLJE STAROG KREVETA...
... pa od njega napravite originalnu policu u hodniku. Ključevi i slike vise na kukicama koje su zapravo metalne vilice savijene kliještima i pričvršćene za drvo.

Originalno zar ne? Pun pogodak su i retro prugaste tapete na zidu. Uz pomoć šablone ispišite neki tekst na gornjoj krunu zaglavlja.

ORIGINALNI PLADANJ
Imate li viška vratašca od kuhinjskih elemenata? Obojite ih, postavite ručkice s obje strane i upravo ste napravili zgodan pladanj na koji možete staviti i neki lijepi home décor kao ovaj na slici. Imate li više vratiju, napravite ih nekoliko i postavite po interijeru.

Savjetuje: Tea Jurković, hobbychic.blogspot.com.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju