Uskrs je prilika da vaš stol zablista, nisu vam potrebni skupi ukrasi već glamurozne pisanice. Donosimo vam presjek najzanimljivijih tehnika oslikavanja pisanica. Dobrih i kreativnih ideja nikad dosta, pa ako ne za ovu, možda vam posluže za slijedeću godinu

Decoupage & scrapbooking
Decoupage je salvetna tehnika koja je mnogima omiljena, a rezultati su stvarno prekrasni. Odaberite salvete s motivima koji vam se sviđaju ili jednostavno pašu uz vaš uskršnji stolnjak i bacite se na posao.

Scrapbooking je tehnika za izradu čestitki, no uz pomoć nje možete ukrasiti plastične kutijice od jaja.

Scrapbooking je tehnika za izradu čestitki, no uz pomoć nje možete ukrasiti plastične kutijice od jaja. Potreban vam je kolaž papir i cik cak škare te traka za mašnicu. U ovako lijepoj kutiji darujte pisanice koje ste sami izradili.

Stencil
Ova tehnika je vrlo jednostavna, a za nju su vam potrebne šablone. Radi se utapkavanjem boje uz pomoć kista ili spužvice preko šablone koje su različitih oblika.

Možete pronaći veliki izbor motiva, a šablone sačuvajte jer se mogu iskoristiti nekoliko puta.

Glitter
Pisanice ukrašene šljokicama su glamurozni ukras za blagdanski stol. postupak je vrlo jednostavan, a radi se s ljepilom na bazi vode i šljokicama.

Pisanicu je potrebno umočiti u ljepilo te potom uvaljati u zdjelicu sa šljokicama. sve što vam je potrebno za ovu jednostavnu, no vrlo efektnu tehniku možete pronaći u hobby shopu.

Metallic boje
Ovu tehniku je najbolje primijeniti ukoliko ukrašavate drvene ili plastične pisanice koje će vam služiti kao ukras na stolu. Boju možete nabaviti u hobby shopu. Nakon što obojite pisanicu potrebno ju je uvaljati u imitaciju zlatnih listića koje će im dati poseban sjaj.

Ova tehnika se koristi i za izradu okvira za goblene, pa ukoliko imate neki poklon od bake možete provjeriti koliko efektno to izgleda.

Omiljena tehnika decoupage može se izvesti i u 3D tehnici.

Omiljena tehnika decoupage može se izvesti i u 3D tehnici. Jedan dio ukrasa možete staviti direktno na pisanicu, a pojedine motive prvo nalijepite na papir, pa na pisanicu zalijepite samo dio.

Uživajte u ukrašavanju omiljenih uskršnjih poslastica - pisanica!

Tea vam pomaže da budete kreativne i same uredite svoj interijer!

Tea Jukić se profesionalno bavi oslikavanjem namještaja i interijera. Voditeljica je kreativnih radionica, a svojim znanjem pomoći će vam u stvaranju vlastitih kreacija ili vam dati inspiraciju i mali vjetar u leđa.

Izazov joj je od starog ormara ili komode napraviti pravo malo remek djelo pa ukoliko na svom tavanu ili u podrumu imate neki stari, zaboravljeni komad namještaja, dobro razmislite prije nego li se odlučite zauvijek ga se riješiti.

Pokušajte ga sami spasiti i urediti uz pomoć Teinih savjeta, a ukoliko vam se čini da pomoći nema ili se jednostavno ne usudite to učiniti sami, pišite joj na zadovoljna@novatv.hr i ona će uz vašu malu pomoć napraviti čudo!

Savjetuje: Tea Jukić, hobbychic.blogspot.com 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju