Noć vještica je pravo vrijeme da zasučete rukave i bacite se u proizvodnju malenih i jestivih strašila u čijem nastajanju će najviše uživati najmlađi. Sve što vam je potrebno su fini muffini, malo jestive boje i spretne ruke!

Muffini su brojnima omiljeni kolačići, a njihova tekstura idealna je kao baza za izradu prigodnih ukrasa. Noć vještica idealna je prilika da svoje ruke uposlite zajedno s onima najmlađih i krenete osmišljavati male strašne delicije.

Kako bi ubrzali proces pripreme donosimo vam ukusan i jednostavan recept za čokoladne muffine:

>>Čokoladni cupcake: Slasni kolačić gotov u 60 sekundi

Prije nego se bacite na posao nabavite jestive boje koje ćete umiješati u kremu s kojom ukrašavate kolačiće, te glazure u raznim bojama koje će vam pomoći u izradi jestivih strašila.

1. Dobra strašila

Za izradu dobrih strašila potrebna vam je jestiva narančasta boja koju ćete umiješati u kremu. Uz pomoć plastične vrećice za domaćinstvo kojoj ste odrezali jedan kraj istisnite kremu na kolačić te se poslužite šlagom i komadićima čokolade od kojih ćete napraviti oči.

2. Frankenstein

Za izradu ovog kolačića potrebni su  vam zelena smjesa od marcipana i crna jestiva boja. Od marcipana izradite valjak koji će vam poslužiti kao glava čudovišta te ju ukrasite crnom bojom. Baš kao u filmovima strave Frankensteinu upiknite slani štapić kroz glavu!

>> Noć vještica: Kako postati i ostati originalan?

3. Bijeli duh

Sve što vam je potrebno za ovaj kolačić koji će oduševiti najmlađe, no i one starije ukućane ili goste koji će vam pokucati na vrata u Noći vještica je bijela jestiva boja u tubi. Ne zaboravite duhu nacrtati oči i okrugla usta.

4. Šišmiš u kolaču

Kako bi i u vaš cupcake sletio mali šišmiš dovoljno je uzeti čokoladni keks, prelomiti ga na pola i dijelove iskoristiti za krila. Glavu šišmiša napravite od čokoladnog bombona!

5. Dobri duhovi

Male dobre duhove izradite od smjese koju ćete napraviti od bjelanjaka i šećera te sušiti u pećnici ili jednostavno popularne puslice kupite u slastičarnici te im nacrtajte različite oči i usta.

6. Strašni pauk

Uf, ovo će klincima biti omiljena Halloween poslastica. Potrebna vam je čokoladna okruglica kojoj ćete nacrtati oči i nos crvenom bojom i slani štapići za paukove noge. Štapiće prelomite i složite kao na slici te ih spojite uz pomoć čokoladne glazure. Prije nego zataknete nožice u kolačić pustite da se glazura stvrdne.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju