Zbog velikog interesa za tečaje pletenja i kukičanja O’PLETI, Kulturni klub O'GRADA nastavlja s radom već uhodanih grupa, ali i započinje novi ciklus početničkog programa pletenja i heklanja.

Cilj tečaja i radionice je promicanje pletenja, kukičanja i drugih ručnih radova kao terapije smanjenja stresa i pražnjenja negativne energije.

Ljudi koji prakticiraju neku vrstu ručnih radova i sami svjedoče o blagotvornom djelovanju ovih aktivnosti. Osim što koncentracija na relativno jednostavne radnje opušta mišićni tonus i oslobađa misli, ujedno se stvaraju predmeti upotrebne vrijednosti što kod osoba izaziva zadovoljstvo, samopouzdanje i osjećaj koristi.

Program se odvija u ciklusima od po 4 trosatne radionice nakon kojih se nauče osnove, uvježba naučeno i sve zaokruži projektom kojeg su polaznici u stanju izraditi.

>> Jennifer Aniston ima pravi ženski hobi

Svaki polaznik pri dolasku na prvu radionicu dobiva svoj pribor i materijal (par igli za pletenje, kukicu i vunicu u odgovarajućoj debljini). S obzirom da je broj polaznika u grupama ograničen, svakako bi bilo poželjno najaviti svoj dolazak telefonom na 091-2514328 ili e-mailom na adriana.meglaj@gmail.com.

O'PLETI TO! radionice osmišljene su za polaznice (polaznike) koje barataju osnovama pletenja i kukičanja kako bi unaprijedili svoju vještinu i naučili ponešto novo.

>> Clutch torbica samo po vašem ukusu

Za ove radionice je potrebno osnovno znanje pletenja / kukičanja, kako bi se odmah moglo raditi na konkretnom projektu. S obzirom da nam se približavaju topliji dani, projekti su osmišljeni da prate trenutna događanja (prve pričesti, krizme, vjenčanja) i sve bliže ljeto. Osnovni materijal je pamučni konac koji je primjereniji za pletenje u topla godišnja doba.

Osnovni poticaj za radionice je druženje uz ručni rad, te popularizacija tradicijskih vještina.Nadamo se da će se i ova radionica prepoznati kao korisno i ugodno provedeno vrijeme u toploj atmosferi Kulturnog kluba O'grada.

14.04. pletene končane čipkaste rukavice (idealne za prvopričesnicu)
28.04. pletena čipkasta damska torbica za sitnice
12.05. amigurumi - gošća iz Varaždina
26.05. ispletite gornji dio badića
Cijena za jednodnevni tečaj O'pleti-to je 200 kn.

19.5. O'pleti gostovanje u Splitu, dvodnevna radionica osnova pletenja - početnički tečaj (2 x 4 sata).
Splitska radionica održat će se s najmanje 5 polaznica u Hostelu Željezničar, uz predhodnu prijavu i uplatu akontacije, a cijena radionice iznosi 400 kn.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju