Kako bi što manje opteretili kućni budžet, a svoju školarku razveselili novim i unikatnim stvarima bacite se na posao. Ukrasite prošlogodišnje šlapice, izradite modne detalje i zadovoljno protrljajte dlanove!

Vrpca za kosu

Razveselite svoju školarku s nekoliko originalnih modnih dodataka koje možete zajedno napraviti kako biste ušminkani krenuli u novu školsku godinu.

Za početak napravite originalnu vrpcu za kosu koja će zasigurno razveseliti svaku djevojčicu. Boju trake i samog cvijeta prilagodite njezinoj omiljenoj boji, izrada je toliko jednostavna pa napravite po nekoliko varijanti za svaku odjevnu kombinaciju.

Sve što vam treba je vrući pištolj, komad elastične gumice, satenska ili pamučna čipka, škare i komadić filca u boji trake. Razmislite o ovoj varijanti i kao o originalnom rođendanskom poklonu dragoj prijateljici iz školskih klupa.

Postupak

Pripremite sav potreban materijal i pribor pa krenite s jednim krugom od filca koji će poslužiti kao baza za cvjetić.

Na bazu vrućim pištoljem nanesite vrući silikon po rubovima pa omotajte čipku u krug (koliko krugova, toliko će cvjetić biti bogat)

Na kraju, u sredinu cvjetića prišijte malu perlicu i pričvrstite cvijet za gumicu.

Papirnata narukvica

Iako se elementi za ove zgodne narukvice izrađuju od običnog novinskog papira, vrlo su čvrsti i otporni te idealni za izradu slatkih narukvica, čak i ogrlica.

U primjeru koji slijedi, detaljno su prikazani svi koraci u postupku izrade. Ovo je odlična zabava za najmlađe i vrlo zanimljiv nakit koji će se sigurno svidjeti svim prijateljicama u razredu.

Iz časopisa sa sjajnim papirom izrežite onoliko trakica koliko elemenata na narukvici želite: jedna trakica – jedan element.

Uz pomoć drvenog štapića motajte trakicu na prikazani način, svako toliko je mažući ljepilom za papir. Kada ste gotovi, nježno je skinite sa štapića i ostavite da se posuši. Kada bude potpuno suha bit će iznenađujuće tvrda! Što duža trakica, to će i perlica biti čvršća i deblja.

Poigrajte se s raznim bojama i motivima na papiru kako biste dobili što šarenije elemente!

Ukrasite školske papuče

Drage su vam prošlogodišnje školske papuče, ali biste ih ipak željeli malo osvježiti? Neka vam naš prijedlog bude inspiracija koju ćete iskoristiti za ovaj zgodan mali makeover. Iako je zgodnije koristiti šivaću mašinu, u postupku izrade možete se poslužiti i dobrim starim koncem i iglom.

Izmjerite opseg šlapica (preko prstića) pa iskrojite trakice željene širine na zadanu duljinu.

Preštepajte gornji i donji rub.

Napravite malu 'harmoniku' pa preštepajte po sredini (jednostavniji način je da nakon drugog koraka širokim bodom preštepate sredinu trakice pa povlačite donji konac kako bi se ona sama 'nabrala'. Iglom i koncem (ili vrućim pištoljem, brže je!) pričvrstite nabranu trakicu preko šlapica!

Savjetuje: Tea Jukić, hobbychic.blogspot.com

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju