Zavirite na divan balkon u Samoboru apsolventice Matee Halilović koja nas je uvjerila da cjelokupan "makeover" može biti poprilično brz i jednostavan te da nam za njega nije potrebno nikakvo predznanje.

Vjerojatno ćete se složiti kako nam dobrih ideja za uređenje balkona nikada nije dosta. Posebno kada smo već dovoljan broj prilika za uživanje propustili što zbog nedostatka vremena, novca ili jednostavno inspiracije.

Ako se na zagrijanom kontinentu zaželite mediteranskog ugođaja odaberite mirisnu lavandu.

Zavirili smo na divan balkon  od šest četvronih metara u Samoboru apsolventice Matee Halilović koja nas je uvjerila da cjelokupan "makeover" može biti poprilično brz i jednostavan te da nam za njega nije potrebno nikakvo predznanje.

Svatko na svom balkonu može uz minimalan trud i ne previše novca stvoriti mjesto za uživanje - smatra ova studentica pedagogije i fonetike koja slobodno vrijeme "krati" stalnim premještanjem stana i "uradi sam" projektima, a u zadnje je vrijeme zauzeta osmišljavanjem raznovrsnih dekoracija, koje zatim sama fotografira i objavljuje na instagram profilu.
Iz njezinog projekta uređenja balkona može se vidjeti posvećenost detaljima.

VEĆ I MALO CVIJEĆA ČINI RAZLIKU

Cvijeće i začinsko bilje može se vrlo povoljno pronaći na tržnicama, a upravo ono povezuje sve u smirujuću oazu. Ako niste baš spretni s biljkama, raspitajte se koje bi cvijeće bilo najjednostavnije za održavanje. S kaktusima, odnosno sukulentima ne možete pogriješiti, traže malo vode i puno sunca, a izgledaju neodoljivo u šarenim posudicama. Ako se na zagrijanom kontinentu zaželite mediteranskog ugođaja odaberite mirisnu lavandu - neki su od cvjetnih prijedloga simpatične Matee.

Bijele zavjese služe kao zaštita od jakog popodnevnog sunca i pridonose ljetnom ugođaju.

Najviše detalja, posudica, teglica kupuje u vrtnom centru (MBM u Lučkom), a odličnu ponudu imaju i Ikea te Emmezeta.

Ta dva dućana su mi apsolutna meka za bilo kakav ‘home decor’. Imam i ovu jednu slatku teglicu nacrtanim licem - to je Marinski Heartmades - govori.

"DIY" MASKA ZA KLIMU

Na Mateinim fotografijama može se vidjeti i jako dekorativan "uradi sam" projekt.
Priznajem, imala sam pomoć. Jer nisam baš najspretnija s alatom. S malo drvenih daščica i boje izradili smo dekorativnu masku. Ona prekriva vanjsku jedinicu klime koja nam je nagrđivala balkon - objašnjava.

Osim što je estetski puno prihvatljivije rješenje, ujedno služi kao polica za cvijeće, a kada okupimo društvo poprimi ulogu šanka za točenje veselih ljetnih pića - govori Mate i za kraj ističe još jedan važan detalj.
Isto tako, bijele zavjese koje smo postavili služe kao zaštita od jakog popodnevnog sunca i pridonose ljetnom ugođaju.

Sve fotografije Mateinog balkonskog projekta pogledajte u galeriji.
A imate li balkon na sjeveru, nemojte ga nepravedno zapostavljati. Važno je pridržavati se pravila. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju