Kako bi se u vašem domu tijekom blagdana širila pozitivna energija, donosimo vam pet savjeta za božićno uređenje pomoću vještine feng shui

1. Uredite dom bojama feng shuija koje će vam pomoći istaknuti i izbalansirati energiju u ovo doba godine. S obzirom na to da je prosinac mjesec u hladnom dijelu godine, prema vještini feng shui, u svoj dom trebate unijeti boje i energiju elementa vatre.

Paljenje svijeća, božićnih lampica, kićenje božićnog drvca zlatnim i crvenim kuglicama preporučuje se, ali to također treba izbalansirati kako ne bi došlo do pretjeranosti jednog elementa. Stoga pripazite na shemu boja u vašem domu te uz element vatre dodajte elemente vode i metala, odnosno svjetloplavu boju ili srebrnu, sivu te umirujuću bijelu boju.

2. Smjestite božićno drvce na najprikladnije mjesto u domu prema vještini feng shui. Drvce pripada drvnom elementu feng shuija, a najbolje ga je smjestiti istočno (smjer koji označava zdravlje i dom), jugoistočno (smjer koji označava novac i obilje) te južno (smjer koji označava slavu i reputaciju). Odabir jednog od ovih područja feng shuija donijet će skladnu energiju u vaš dom.

Širite pozitivnu energiju u vašem domu pomoću Feng shui vještine uređivanja prostora

No to ne znači da će ako ne smjestite drvce u jedno od tih smjerova, u vašem domu nastati nesklad, već samo trebate pripaziti na boje. Koristite boje poput plave, sive, crne i bijele te zemljane boje za sjever (karijera), zapad (kreativnost) i sjeverozapad, a za sjeveroistok (samokultiviranje), jugozapad (ljubav) i centar (srce) boje poput crvene, ružičaste, žute i zemljanih tonova.

3. Koristite svijeće kako biste očuvali energiju svog doma kao svježu. Svijeće, pogotovo od soje ili pčelinjeg voska odlično pročišćavaju energiju u bilo kojem prostoru. Dok vatra svijeće služi za pročišćenje energije, toplina i svjetlost služe za ublažavanje emocionalnih nestabilnosti i briga.

Svijeće su odličan feng shui u spavaćoj sobi, kupaonicama, na kuhinjskom ili blagovaonskom stolu te u dnevnom boravku. Šarenim držačima svijeća dodatno možete doprinijeti božićnom ugođaju i energiji u vašem domu.

4. Prema vještini feng shui boje su najbolji način kako unijeti svjetlost i harmoniju u dom. Princip boja oslanja se na pet elemenata, a to su vatra, voda, drvo, metal i zemlja. Stoga svaki element ima pripadajuće boje. Elementu drva pripadaju zelena i smeđa, vatri pripadaju crvena, jarko žuta, narančasta, ljubičasta i ružičasta, zemlji blago žuta, boja pijeska, zemlje te svjetlo smeđa. Elementu metala pripadaju bijela i siva, a vodi plava i crna.

Tako se zelena boja koristi za poboljšanje zdravlja i obiteljskog balansa u istočnom dijelu doma, a plava boja se koristi u sjevernom dijelu doma kako bi pridonijela razvoju karijere. Žuta boja u južnom dijelu doma služi za dobra okupljanja i dobro provedeno vrijeme, dok čista bijela boja u zapadnom dijelu donosi pozitivnu energiju tijekom kreativnih radnji. Prije nego što se odlučite koristiti određene boje u vašem prostoru, provjerite hoće li se slagati sa svjetlošću tijekom dana.

5. Ovog Božića iskoristite crvenu boju za dobar feng shui. Crvena pripada elementu vatri te je kineska boja za sreću, indijska za brak te diljem svijeta poznata kao boja ljubavi i strasti. U vještini feng shui ta boja označava bogatstvo, sreću i luksuz, međutim ako se pretjerano koristi, može doći do ispada bijesa.

Stoga iskoristite crvenu boju u vašem domu u raznim dodacima i detaljima, a ne u pokućstvu ili boji zida. U malim količinama koristite ju u dječjoj sobi, a slobodnije u dnevnom boravku, kuhinji i blagovaonici. Ako niste fan te boje, možete eksperimentirati s različitim podtonovima crvene, poput boje cigle, a možete koristiti i druge boje elementa vatre poput žute, narančaste ili ljubičaste.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju