U doba ostanka doma kako bismo zajedničkim snagama spriječili širenje koronavirusa roditelji su svakodnevno suočeni s novim izazovima.

Između ostalog, mnogi sada rade od kuće i pronalaze najbolje načine kako uskladiti klince i posao. 

Jedna mama našla je način kako u miru održati sastanak s kolegama, a zahvaljujući svojoj urnebesnoj snalažljivosti postala je viralna.

Britanka Kate Armstrong-Taylor uoči bitnog sastanka klincima je na vratima ostavila poruku s kojom će se mnogi roditelji u istoj ili sličnoj situaciji lako poistovjetiti.

Slika nije dostupna Nedostaje vam ideja? S klincima napravite domaći plastelin

Slika nije dostupna Za svakog ponešto: 20 aktivnosti koje će zabaviti i zaokupiti djecu unutar četiri zida

Uz apel da joj ne smetaju dok je na sastanku, svojoj je djeci ponudila i nekoliko odgovora na potencijalna pitanja koja bi mogli imati za nju.

U poruci je pisalo sljedeće: "Mama je na sastanku od 9:30 do 11. Ne ulazite. Odgovor na vaša pitanja možda je ovdje."

A ti odgovori na predvidljiva pitanja najmlađih glasili su: "Ne", "U vašoj sobi", "Komad voća", "Ne znam što je za večeru", "Na pranju".

Ova mama troje djece u dobi od 11, 14 i 16 godina, sigurna je da bi je, da nije napisala tu poruku, jedno od njih troje prekinulo tijekom sastanka.

Srećom, njezin je trik upalio i bez ometanja je održala sastanak s kolegama, nakon kojeg je na društvenim mrežama objavila fotografiju svoje poruke i prikupila više od 30 tisuća lajkova.

Poruka po uzoru na poruku britanske mame troje djece Poruka po uzoru na poruku britanske mame troje djece (Foto: Zadovoljna.hr)

Slika nije dostupna Koronavirus i djeca: Odgovori na pitanja koja roditelje najviše brinu

Sigurna sam da je puno roditelja sada u situaciji u kojoj već u 9 ujutro odgovara na pitanja što je za večeru.

Moj sin je prije sastanka pročitao poruku i rekao je da su odgovorima pokrivena sva pitanja, tako da je očito bila točna, rekla je ova mama, koja je na kraju naglasila da unatoč tome što odgovara na više pitanja nego ikad prije uživa provoditi još više vremena sa svojom djecom sada kada radi od kuće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju