Iza preslatkih, unikatnih i personaliziranih tenisica Urshoes krije se 25-godišnja Ursula Mužić, inženjerka građevine koja je hobi pretvorila u posao. Tenisice koje oslikava ova Lošinjanka s adresom u Zagrebu nose se i u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji pa i u Kataru

U Urshoes tenisice mnoge žene zaljube se na prvi pogled, a kod nekih ove preslatke, vesele i zaista posebne tenisice stvaraju i – modnu ovisnost!

'Imam klijentica koje su već skupile 5, 6 pari mojih tenisica. Jako rijetko netko i ostane na jednom paru', kaže Ursula Mužić, Lošinjanka s adresom u Zagrebu, iz čijeg kista i mašte nastaju ove unikatne i ručno oslikavane tenisice koje kreativna 25-godišnjakinja radi isključivo po narudžbi. Kada ne radi kao inženjerka građevine u jednom projektantskom uredu, Ursula Mužić vrijedno oslikava tenisice koje su hit i izvan Hrvatske.

Cijena Urshoes tenisica iznosi 500 kuna (uključujući i tenisice koje u većini slučajeva Ursula sama kupuje), a cijena može varirati ako kupac ima posebne želje

'Imam kupaca iz Srbije, Bosne i Hercegovine, puno upita iz Francuske, zatim Njemačke, Italije i Katara', otkriva Ursula koja je dosad oslikala i ukrasila oko 400 pari tenisica. Prve tenisice oslikala je kada joj je prijateljica došla s idejom da joj nešto nacrta na tenisicama s obzirom da je Ursula oduvijek talentirana za crtanje.

'Kupila sam boje za tekstil, dva kistića, platnene tenisice i oslikala tenisice za prijateljicu. I na tom je bilo stalo. No tada su je ljudi počeli zaustavljati na fakultetu, u tramvaju i pitali je otkud joj tenisice', priča Ursula. Uskoro je tenisice počela oslikavati i za druge prijatelje, obitelj, a kada su se fotografije njenih tenisica počele širiti društvenim mrežama, njihova popularnost postala je ogromna.

Tenisice i za vjenčanje

Cijena tenisica iznosi 500 kuna (uključuje tenisice, uslugu oslikavanja i materijal), a cijena može varirati ako kupac ima posebne želje pa izrada traje duže ili su potrebni skuplji materijali. Boje s kojima radi su voodotporne tako da ne postoji nikakva mogućnost da će se boja razliti kada se tenisice peru ili kada je kiša. Od kupaca znala je dobiti i prilično neobične zahtjeve pa je tako jedna djevojka željela da joj na tenisice nacrta poze iz Kama Sutre.

Tenisice Urshoes koje oslikava i ukrašava Ursula Mužić, Lošinjanka s adresom u Zagrebu nose se i u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji pa i u Kataru

'Ipak se nisam željela upustiti u to. Priznajem, bilo me malo strah da neću to uspjeti izvesti kako si je klijentica zamislila', kroz smijeh govori Ursula. Tenisice na koje je pak najviše ponosna su one inspirirane slikom 'Der Kuss' Gustava Klimta.

'Kada sam završila te tenisice pogledala sam ih i pomislila 'wow, uspjela si', otkriva Ursula čije tenisice nose i mladenke. Za tu prigodu tenisice su najčešće ukrašene čipkom i mašnama te prigodnim natpisima. Urshoes bile su spas i za dvije mladenke koje zbog velikog broja noge nisu mogle naći odgovarajuću obuću.

'Jedna mladenka nosila je broj 42, a druga 43 tako da teško nađu bilo kakve, a kamoli lijepe cipele', otkrila nam je Ursula. Na odjelu muške obuće kupila je bijele tenisice, ali uz njene vješte ruke pretvorene su u najženstvenije tenisice.

'Obje su bile toliko presretne što sam im napravila tenisice za vjenčanje da su me izgrlile i stoput mi se zahvalile', sa smiješkom priča Ursula. Najljepši kompliment koji je dobila za svoje tenisice nije bio iskazan riječima.

'Jedna cura rasplakala se od sreće kada je vidjela tenisice koje sam joj napravila. Osjećala sam se predivno. Nerijetko na ulici prođe netko pored mene tko nosi moje tenisice. Tada mi je srce prepuno', kaže Ursula Mužić, vlasnica obrta Urshoes.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju