Veliki povratak ženstvenosti i damskog izgleda najavio je prije nekoliko sezona sveprisutan A kroj haljina i suknji na revijama velikih dizajnera. Trend 50-tih godina objeručke su prihvatile brojne dame koje su u popularnom kroju pronašle saveznika figure koji laska gotovo svakom obliku ženskog tijela


Popularni A kroj laskavac je svake građe tijela, a kako bi izvukli najbolje iz njega važno se pridržavati osnovnih pravila:

1. Imate li uska bedra i nenaglašen struk birajte suknje s bogato naglašenim materijalom i obavezno ih kombinirajte uz komotnije majice, ali uvučene u suknju. Isto vrijedi u odabiru haljine čiji donji dio treba biti što raskošniji.

2. Ukoliko ste vlasnica naglašenih plivačkih ramena haljina A kroja uravnotežit će proporciju figure. Birajte haljinu s faldama koja će stvoriti dojam većih bokova i tijelo dovesti u ravnotežu. Uske pripite majice s V izrezom ili običan kroj majice s kratkim rukavima kombinirajte uz suknju. 

3. Raskošna bedra suknja A kroja savršeno kamuflira, ali pri tomu morate paziti da birate kroj koji se širi od sredine bokova. I u  ovom slučaju birajte uske gornje komade odjeće i obavezno visoke potpetice.

4. Za vlasnice visoke građe pravila gotovo da nema u izboru dužine, dok one niske građe svakako trebaju izbjegavati dužinu ispod koljena, te trendi kroj kombinirati uz visoke potpetice.

5. Kombinacija crop topa, točnije kratkih, a širokih krojeva majica uz suknje A kroja preporuča se damama sitne građe ili pak vlasnicama vitkih izduženih figura.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju