Uskrsni vijenac lijepa je blagdanska dekoracija kojom možete ukrasiti ulazna vrata doma ili stol. Na tržištu se mogu kupiti gotova rješenja, a mi vam nudimo ideje za izradu vlastitih vjenčića.


Obojena uskrsna jaja, zečići, pilići i cvijeće nezaobilazni su dio uskrsnih dekoracija. Te elemente možete iskoristiti i za izradu uskrsnog vijenca kojim možete dekorirati ulazna vrata ili blagdanski stol.

Kao baza vijenca mogu vam poslužiti robusni materijali iz prirode poput maslinovih grančica ili grančica vrbe ive, koja se u narodu naziva još i cicamaca. Vijenac potom nadopunite blagdanskim motivima.

Uskrsni vijenac možete napraviti i od proljetnog cvijeća kao što su narcise, ljubičice ili zumbuli te ga iskoristiti na blagdanskom stolu umjesto košare za pisanice.

Slika nije dostupna Ružičasti Uskrs: 15 ideja za dekoracije u boji koja izvrsno paše uz zelenu i zlatnu

Za izradu ovog blagdanskog ukrasa možete se poslužiti i kartonskim kutijama od jaja, slatkišima u obliku pisanica ili ljuskama ispuhanih jaja.

Ako imate volje, vaš vijenac može biti i u obliku zeca. Napravite ga od pruća i ukrasite pisanicama, cvijećem i svim drugim ukrasima po želji. Pravila i ograničenja zapravo nema - iskoristite ukrase koje nađete u svom domu ili prirodi i napravite ukras po vlastitom guštu

Slika nije dostupna Pisanice s licitarskim srcima koje u dom unose toplinu tradicije

Ako vam ipak treba malo inspiracije, zavirite u našu fotogaleriju i nadahnite se za izradu vlastitog uskrsnog vijenca.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju