NOVA VEGETA.HR ZNA KAKAV ZALOGAJ VAŠE RASPOLOŽENJE TRAŽI

Ako ste skloni posegnuti za hranom jer se od nje osjećate bolje, razveselit će vas činjenica da hrana zaista može utjecati na vaše stanje svijesti. Podravka je upravo tu informaciju detaljnije istražila, a rezultat je zabavni, interaktivni “Mood Food” sadržaj na novoj web stranici Vegete.

Jede li vam se čokolada, vjerojatno ste u potrazi za smirenjem. Odlično ste raspoloženi? Možda ćete posegnuti za bosiljkom ili cimetom.“Mood-food” je prehrana koja savršeno odgovara raspoloženju osobe, a na novoj web stranici Vegete korisnici mogu saznati koju hranu je najbolje jesti, ovisno o tome kako se trenutno osjećaju.

Mood food interaktivni sadržaj razvijen je suradnjom Podravke, stručnjaka u području psihologije i nutricionizma, te tvrtke Nivas. Stručnjaci diljem svijeta već godinama istražuju povezanost hrane i raspoloženja ne bi li pronašli i definirali spomenutu “Mood” prehranu.

Istraživanjem do najbolje preporuke

Pitanja poput “kad ti život da limune, ti…” i vezani odgovori “napraviš limunadu”, “pomisliš kako će bez šećera ovo biti grozna limunada” ili “staviš sol na ruku i naliješ čašu tekile”, odgovaraju jednoj od tri skupine raspoloženja u Mood food sadržaju. Konačna rješenja pomoći će korisniku dobiti procjenu svojeg trenutnog raspoloženja i potom odgovarajuću preporuku – recept.

Da bi Mood food sadržaji na vegeta.hr stranici bili što kvalitetniji i neposredniji, napravljeno je i predistraživanje u kojem je sudjelovalo 30 ispitanika u dobi od 18 do 35 godina.

Tražite li inspiraciju za današnji ručak ili niste sigurni kakvog ste trenutno raspoloženja, odgovorite na niz pitanja u Mood food interaktivnom sadržaju i pročitajte recept. Vjerujemo da ćete već instinktivno krenuti prema kuhinji i isprobati preporuku. Kombinacija zabavnih pitanja i dobre hrane najbolji su recept za dobro raspoloženje!

Isprobajte Mood food na novoj vegeta.hr stranici i uživajte u hrani.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju