Savršene valove nije nemoguće napraviti kod kuće, ali vrlo često potrebna nam je pomoć raznih pomagala poput sušila, četke, uvijača za kosu - i mnogo strpljenja.

Prošle godine veliku popularnost doživjela je i opcija bez korištenja topline. YouTube i Tik tok bili su preplavljeni videima djevojaka koje uvijaju kosu pomoću pojasa od kućnog ogrtača.

Popularnost ove metode prepoznali su i proizvođači pomagala za kosu pa se u prodaji pojavili uvijači za kosu bez korištenja topline zahvaljujući kojima su dijelovi kućnih ogrtača opet vraćeni na svoja mjesta. I postali hit.

Između ostalog, ovi obruči za uvijanje kose prodaju se i na Amazonu po cijeni od 5,68 eura (42,67 kuna), a postupak izrade isti je kao s remenom od ogrtača.

On izgleda ovako:

- Napravite razdjeljak po sredini i kosu podijelite na dva jednaka dijela. Prebacite ju naprijed ako imate dužu kosu.

- Uzmite obruč i stavite ga na vrh glave tako da jedna polovica ide uz jednu stranu kose, a druga uz drugu. Učvrstite ga pomoću kopče. Polovicu kose zajedno s obručem možete zavezati gumicom kako vam ne bi smetali dok uvijate drugu stranu.

Slika nije dostupna Moguće je i genijalno je: Napravite kovrče pomoću remena od kućnog ogrtača

- S uvijanjem se kreće od prednje strane, odnosno od čela. Uzmite pramen kose i omotajte ga oko uvijača. Svaki put kada je vrijeme za novi krug dodajte novi pramen kose.

- Ponavljate postupak dok ne omotate cijelu polovicu kose oko remena.

- Isto napravite i s drugom stranom.

- Kada ste gotovi, ostavite kosu omotanu tri do šest sati.

- Konačni rezultat bit će prekrasna, valovita kosa, bez korištenja topline. Ako želite uštedjeti vrijeme, kosu omotajte oko obruča prije spavanja i do jutra će to biti to.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju