Uvijek ste htjeli naučiti nakovrčati kosu ili raditi valove, ali nikad niste imali dovoljno vremena, volje ili strpljenja?

Vremena sad vjerojatno imate više nego prije, a nadamo se i volje, jer svaka nova aktivnost odličan je način da ubijete vrijeme dok smo zatvoreni u kućama, tako da je možda napokon došlo vrijeme i za te kovrče.

Ako nemate uvijač za kosu, a niste sigurni ni da biste dobro baratali s četkom i sušilom za kosu, onda su opcija o kojoj možete razmisliti kovrče napravljene pomoću remena od kućnog ogrtača.

Radi se i o super opciji za sve koji žele odmoriti kosu od izloženosti toplini iz uređaja.

Slika nije dostupna #pokaziizrast: Akcija podrške frizerima koja je pokazala žensku solidarnost

Slika nije dostupna Isprobajte ih doma: Frizure za dugu kosu koje uvijek izgledaju dobro

Ovaj postupak na svom je kanalu objavila brazilska YouTube zvijezda Marcela Tumas uz napomenu da ga je dobro napraviti odmah nakon pranja i sušenja kose, ali ona je to obavila idući dan i rezultat je ispao jednako fantastičan, u što se možete uvjeriti u videu na dnu teksta.

Također, napomenula je i da će ovaj zadatak biti najteži za one koji imaju u potpunosti ravnu kosu, ali svejedno mogu pokušati.

Dakle, za kovrče vam trebaju remen od kućnog ogrtača i nešto u što ćete na kraju umotati kosu. Marcela koristi odrezan gornji dio starih hulahopki, a u obzir dolazi i kapica za tuširanje ili bilo što drugo što vam se učini zgodnim.

Slika nije dostupna Te neodoljive loknice: Deset slavnih muškaraca s kovrčavom kosom

A sada postupak:

- Napravite razdjeljak po sredini i kosu podijelite na dva jednaka dijela. Prebacite ju naprijed ako imate dužu kosu.

- Uzmite remen i stavite ga na vrh glave tako da jedna polovica ide uz jednu stranu kose, a druga uz drugu. Polovicu kose zajedno s remenom možete zavezati s gumicom kako vam ne bi smetali dok uvijate drugu stranu.

- S uvijanjem krenite od prednje strane, odnosno od čela. Uzmite pramen kose i omotajte ga oko remena. Svaki put kada je vrijeme za novi krug dodajte novi pramen kose.

- Ponavljate postupak dok ne omotate cijelu polovicu kose oko remena.

- Od kose umotane oko remena oblikujte punđu.

- Isto napravite i s drugom stranom.

- Kada ste gotovi na glavu stavite kapicu ili bilo koji drugi predmet u koji ste odlučiti umotati kosu kako se ništa ne bi micalo dok spavate.

- Iduće jutro vrijeme je za skidanje kapice i odmotavanje kose. Kosu nakon odmotavanja možete malo protresti kako bi se kovrče opustile i izgledale što prirodnije.

- Konačni rezultat bit će prekrasna kosa, a ako vaša frizura prvi put ne bude izgledala kao ona koju ćete vidjeti u videu u nastavku, ne brinite se - praksom ćete doći do savršenstva.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju