Uvijek ste htjeli naučiti nakovrčati kosu ili raditi valove, ali nikad niste imali dovoljno vremena, volje ili strpljenja?

Vremena sad vjerojatno imate više nego prije, a nadamo se i volje, jer svaka nova aktivnost odličan je način da ubijete vrijeme dok smo zatvoreni u kućama, tako da je možda napokon došlo vrijeme i za te kovrče.

Ako nemate uvijač za kosu, a niste sigurni ni da biste dobro baratali s četkom i sušilom za kosu, onda su opcija o kojoj možete razmisliti kovrče napravljene pomoću remena od kućnog ogrtača.

Radi se i o super opciji za sve koji žele odmoriti kosu od izloženosti toplini iz uređaja.

Ovaj postupak na svom je kanalu objavila brazilska YouTube zvijezda Marcela Tumas uz napomenu da ga je dobro napraviti odmah nakon pranja i sušenja kose, ali ona je to obavila idući dan i rezultat je ispao jednako fantastičan, u što se možete uvjeriti u videu na dnu teksta.

Također, napomenula je i da će ovaj zadatak biti najteži za one koji imaju u potpunosti ravnu kosu, ali svejedno mogu pokušati.

Dakle, za kovrče vam trebaju remen od kućnog ogrtača i nešto u što ćete na kraju umotati kosu. Marcela koristi odrezan gornji dio starih hulahopki, a u obzir dolazi i kapica za tuširanje ili bilo što drugo što vam se učini zgodnim.

A sada postupak:

- Napravite razdjeljak po sredini i kosu podijelite na dva jednaka dijela. Prebacite ju naprijed ako imate dužu kosu.

- Uzmite remen i stavite ga na vrh glave tako da jedna polovica ide uz jednu stranu kose, a druga uz drugu. Polovicu kose zajedno s remenom možete zavezati s gumicom kako vam ne bi smetali dok uvijate drugu stranu.

- S uvijanjem krenite od prednje strane, odnosno od čela. Uzmite pramen kose i omotajte ga oko remena. Svaki put kada je vrijeme za novi krug dodajte novi pramen kose.

- Ponavljate postupak dok ne omotate cijelu polovicu kose oko remena.

- Od kose umotane oko remena oblikujte punđu.

- Isto napravite i s drugom stranom.

- Kada ste gotovi na glavu stavite kapicu ili bilo koji drugi predmet u koji ste odlučiti umotati kosu kako se ništa ne bi micalo dok spavate.

- Iduće jutro vrijeme je za skidanje kapice i odmotavanje kose. Kosu nakon odmotavanja možete malo protresti kako bi se kovrče opustile i izgledale što prirodnije.

- Konačni rezultat bit će prekrasna kosa, a ako vaša frizura prvi put ne bude izgledala kao ona koju ćete vidjeti u videu u nastavku, ne brinite se - praksom ćete doći do savršenstva.