Jednako kao žene - i muškarci vole dobar parfem. Isto tako, i u svijetu muških mirisa postoje oni koji od prvog pojavljivanja imaju svoje mjesto na listama omiljenih. Ususret proljeću izdvojili smo nova izdanja parfema kojima se muškarci rado vraćaju.

Galerija 1. Yves Saint Laurent Y Live Givenchy Gentleman Boisee Zadig&Voltaire This is love +0 Dior Homme

1. Yves Saint Laurent Y Live

Yves Saint Laurent nedavno je predstavio svoj najnoviji miris Y Live koji je poput drugih Y mirisa izgrađen oko strukture koja se poigrava svijetlijim i tamnijim tonovima.

Gornje note su svježe i svijetle, dok su bazne note bogate i senzualne. Konretno, top note ovog mirisa su kruška i grejp, srce mirisa omekšano je notama smreke, a intenzitet svih ostalih nota pojačava apsolut cvijeta naranče.

Slika nije dostupna Tako uzbudljiva! Nova proljetna izdanja popularnih parfema

Slika nije dostupna 10 voljenih zimskih parfema dovoljno nježnih da se nose i u proljeće

Y Eau de Toilette je svjež i mladenački miris za muškarca, dok je Y Eau de Parfume jači intenziviji. Kreator Y Livea je Dominique Ropion, a iz YSL-a poručuju da se radi o mirisnom utjelovljenju muškarca koji se ne boji riskirati i donositi hrabre odluke.

1. Yves Saint Laurent Y Live 1. Yves Saint Laurent Y Live (Foto: Yves Saint Laurent)

2. Narciso Rodriguez For Him - Bleu Noir Extreme

Iza ovog drvenog aromatičnog mirisa za muškarce stoji Sonia Constant. Gornje note parfema čine led, citrusi, zelena mandarina i bosiljak, srednja nota je mošus, dok bazu čine cedar, ebon i citrusi.

Tvorci ovog parfema kažu da je njegov miris svjež, a istovremeno enigmatičan i snažan. Cjelokupnom dojmu u prilog ide i profinjena bočica koju je dizajnirao sam Narciso Rodriguez.

3. Givenchy Gentleman Boisee

Spoj snage i nježnosti, ovaj miris spaja toplinu vatrenog drveta sa suptilnom elegancijom irisa. Također, svježe i višestruko sjeme korijandera spaja se sa crnim paprom i oživljava zelene note geranija. U srcu parfema je iris koji je strukuriran oko cedra i kakaa i daje dodir topline.

Parfem dolazi u bočici obojanoj smeđom bojom, dok središnji dio poprima drvenasti dizajn upotpunjen zlatno toniranim slovima.

Givenchy Gentleman Boisee Givenchy Gentleman Boisee (Foto: Givenchy)

4. Zadig&Voltaire This is love

Za ovu drveno-aromatičnu kompoziciju zaslužna je parfumerka Nathalie Lorson. Radi se o, tvrde njegovi tvorci, senzualnom, zaraznom i muževnom mirisu. Gornje note parfema čini bergamon, u srcu je cvijet naranče, a bazu čini sandalovina. Cilj ovih sastojaka bio je dočarati priču koju predstavlja parfem, a ona je priča u ljubavi na prvi pogled u srcu Pariza.

Ovo je priča o ljubavnoj groznici koja budi čula, priča o užarenoj, električnoj i tjelesnoj ljubavi, poručili su iz kuće.

Zadig&Voltaire This is love Zadig&Voltaire This is love (Foto: Zadig&Voltaire)

5. Dior Homme

Ovaj parfem opisan je kao jedinstven i prepoznatljiv simbol čovjeka koji je različit, slobodan i kavalirskog duha.

Miris irisa i drveća imao je nekoliko inačica od svog predstavljanja 2005. godine, a njegovu najnoviju verziju, lansiranu u ovoj godini, kreirao je Francois Demanchy.

Radi se o intenzivnom, drvenom i senzulanom mirisu koji je istovremeno i pomalo sladak. Gornje note čine bergamot, ružičasti papar i elemi, u srcu je atlas cedar, srce pačulija i kašmir dok bazu čine mošus i haitijski vetiver.

Dior Homme Dior Homme (Foto: Dior)

 

 

 

 

 

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju