Lijepo izravnata kosa frizura je koja prolazi u svim prigodama, to je klasik kojem se žene vraćaju bez obzira na trendove, stilove i razne vrste valova i kovrči. No zbog jedne greške prilikom ravnanja kose peglom kod kuće, ona često izgubi na volumenu, a lako ju je izbjeći.

 

Za savršeno izravnatu kosu kod kuće trebat će vam:

  • Regenator bez ispiranja lagane formule
  • Sušilo za kosu
  • Pegla za ravnanje kose
  • Lak za fleksibilno učvršćivanje kose

Postupak:

  1. korak: Nakon uobičajenog pranja kose, iscijedite što više vode možete, a preporučuje se korištenje ručnika od mikrofibre. Nakon toga nanesite regenerator koji se ne ispire i raščešljajte kosu tako da regenerator ravnomjerno pokrije vlasi. To će pomoći zagladiti kutikulu, što je ključno da se pojedine dlake ne dignu u zrak, a bez stvaranja opterećenja na kosu.
  2. korak: Sušilom brzinski prosušite kosu prolazeći vrhovima prstiju kroz nju dok nije otprilike 70 posto suha. Ako imate vremena, pustite da se osuši do kraja na zraku kako biste smanjili količinu izloženosti vrućini i potencijalno oštećivanje vlasi.
  3. korak: Kad je kosa potpuno suha, podijelite je na male, podjednake dijelove oko glave. Kosa treba biti podijeljena u manje dijelove kako bi toplina prodrila kroz sve pramenove kose u manje poteza.
  4. korak: Tu se događa ključni korak kako zadržati volumen kose dok je ravnate: prolazeći peglom dužinom kose, nemojte je skroz pritisnuti, već je ostavite malo otvorenom kako bi vlasi dobile dovoljnu količinu topline, dok istovremeno zadržavaju što više volumena.
  5. korak: Želite li kosu dodatno "ispolirati" za kraj, stavite malo seruma za sjaj kose na dlanove (ne direktno na kosu) te ga ravnomjerno nanesite samo na krajeve.

Slika nije dostupna Za svačiji ukus: Sedam frizura kojima žene u tridesetima daju prednost

Charlize Theron Inspiracija za šišanje: 20 najboljih bob-frizura svih vremena po odabiru Voguea

Savjet za još više volumena:

Uvijek možete staviti nekoliko viklera počevši od krajeva svakog dijela kose te ih zarolajte prema glavi i učvrstite. Nakon otprilike 15 minuta, pažljivo odrolajte jedan po jedan vikler, istim smjerom kojim ste ih zarolali.

Za završni touch, zabacite kosu prema dolje i posprejajte je lakom za kosu s fleksibilnim učvršćivanjem. S glavom i dalje okrenutom prema dolje, prstima lagano prođite kroz kosu kako bi se lak ravnomjerno rasporedio. Zatim zamahnite kosom prema gore i uživajte u njezinom raskošnom volumenu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju