Engleski baset Perceval, skraćeno Percy, živi sa svojom obitelji u Velikoj Britaniji, a njegovu pasminu karakteriziraju kratke noge te dugačko tijelo i uši zahvaljujući kojima je Percy postao i slavan. Sada ima jednu godinu, no srca mnogih osvojio je još kao štene, kada su njegovi vlasnici na Instagramu objavili videozapis u kojem pije vodu.

Naime, Percyju su uši toliko dugačke da mu čak upadaju u zdjelicu s vodom, a taj prizor raspekmezio je njegove brojne pratitelje na Instagramu, kojih je trenutačno gotovo 97 tisuća.

Kada su prvi put vidjeli ovog slatkiša s neobičnim točkastim krznom, mnogi su pomislili da je riječ o križancu dalmatinera, bigla, koker španijela i pudlice, no Perceval je pravi čistokrvni engleski baset sa svim karakteristikama te pasmine.

Njegovi vlasnici otkrili su da Percyja rijeko kad ostavljaju samog doma, i to ne duže od pola sata, jer baseti su pasmina koja se duboko veže za svoju ljudsku obitelj i mogu postati jako tužni ako duže vrijeme borave sami. Nije neobično čuti engleskog baseta kako tužno i glasno zavija ako ga vlasnik predugo ostavi samoga.

Slika nije dostupna 10 pasmina srednje veličine idealnih i za život u (malom) stanu

Slika nije dostupna Na fotografije psića koji spavaju u psećem vrtiću rastopit ćete se od slatkoće

Poznati su i po svojoj dobroćudnosti i ne pretjerano velikoj želji za aktivnošću te su basetima lagane svakodnevne šetnje dovoljne za sreću. Odlično se slažu s drugim psima, pa će im pseće društvo vrijeme u kojem su ljudi odsutni sigurno učiniti ljepšim.



 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju