Kopnena vojska, zrakoplovstvo, mornarica... njihov možda manji, ali nema sumnje ljepši dio, čine žene. Rade u izrazito muškoj sredini, često su izložene čuđenjima, čak i podsmjesima, ali ljubav prema uniformi jača je i od naporne obuke.

Upoznajte jedinu aviomehaničarku koja radi na održavanju kanadera, poručnicu u mornarici koja ispaljuje rakete te kadetkinje na akademiji koje u osvajanje vojnih činova tek kreću! Ovu zanimljivu priču donosi vam ekipa magazina 'Provjereno'.

Marija, Rebeka, Antonija i Tajana, imaju nešto zajedničko. Ljubav prema vojsci i kako im mnogi kažu, isključivo muškom zanimanju. Svadonevica u potpuno muškom okruženju, težak režim vježbanja, buđenje u 6 sati ujutro, ne predstavlja im nikakav problem.

Sve četiri u svoja su se zanimanja zaljubile još u mladim danima, a kako kažu, žena ipak može biti ženstvena i u vojsci.

- Mi se smijemo šminkati, ali ne napadno, i mi žene koje smo u vojsci, držimo do sebe, izlazimo van, držimo do svoje ženstvenosti, obujemo pete, našminkamo se, rekla je Rebeka Krušelj.

Antonija Didović zapovjednica je oružnog brodskog odreda na raketnoj topovnjači 'Kralj Krešimir IV'.

- Nikakvih prepreka nema za obavljanje ovog posla zato što si žensko, svaki posao ima svojih prednosti i nedostatke, ali nema perpreka za ženu, dodaje Antonija Didović.

Tajana Beader svoju je profesiju pronašla na održavanju kanadera, a osim nošenja teških predmeta, kaže da između nje i njezinih muških kolega nema nikakve razlike.

- Neobičan je to posao. Uvijek me smetalo što su mi govorili da sam žensko i da taj posao ne mogu obavljati, rekla je Tajana kod koje se, zbog takvih stavova okoline, pojavio inat pa je ba izabrala tu 'tešku' profesiju.

Njihove priče pogledajte u priloženom videu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju