Opuštanje u wellnessu, dobra hrana i izlazak pun smijeha i zabave nenadmašan su recept vikenda za pamćenje s prijateljicama

Vikend s curama uvijek je dobra ideja. Bijeg od svakodnevice u odličnom društvu bliskih prijateljica svakoj od nas povremeno je potreban kako bi se riješili stresa i pri tom se dobro zabavili. Opuštanje u wellnessu, dobra hrana i izlazak pun smijeha i zabave nenadmašan su recept vikenda za pamćenje nakon čega ćete ovakve izlete poželjeti ponoviti vrlo brzo. Donosimo vam nekoliko prijedloga što raditi na vikendu s prijateljicama u termama.

Masaže pozitivno djeluju na ukupno psihičko i fizičko zdravlje te podižu energiju koja vam treba za nastavak savršenog vikenda s curama.

1. Riješite se toksina u saunama
Ubrzani način života i manjak vremena za sebe uzelo je svoj danak, kako psihički tako i fizički. Vrijeme je da izbacite sivilo iz vaših misli i kože, a saune su najbolji način kako se brzo riješiti toksina u našem tijelu. Stoga ne čekajte ni minutu već odmah po dolasku ušetajte u wellness oazu za hedonističko uživanje u toplini, bojama i mirisima.

Mnoge terme poput onih u Svetom Martinu na Muri sadrže više vrsta sauna za svačiji ukus. Tako da s prijateljicama možete uživati u suhim ili parnim kabinama; turskoj kupelji, finskoj, rimskoj ili bio sauni.

Nakon sauna poželjno je rashlađivanje, a to možete činiti u unutarnjim i vanjskim bazenima s podvodnom masažom i keramičkim ležajevima za opuštanje, ledenoj spilji i hladnom bunaru, poslije čega se možete okrijepiti u prostoru za relaksaciju uz zdrave napitke i voće. Hedonizam na vrhuncu!

2. Opustite se uz masažu
Nakon boravka u saunama preporučuje se odmor i opuštanje, a gdje se najbolje opustiti nego na stolu za masažu. Antistres masaža glave, vrata i lica otklonit će svu napetost, a potpuno će vas opustiti masaže cijelog tijela.

Počastite se masažom kakvu nemate inače priliku iskusiti poput one s vrućim vulkanskim kamenjem, Vichy vodenim mlaznicama ili pak kineskom masažom s akupresurom. Masaže pozitivno djeluju na ukupno psihičko i fizičko zdravlje te podižu energiju koja vam treba za nastavak savršenog vikenda s curama.

Za one malo aktivnije idealna je i 'žešća' zabava na otvorenom, poput vožnje quadovima, jahanja, spuštanja zip-lineom.

3. Počastite se zdravim i finim ručkom
U potpunosti se prepustite gastronomskim užicima bez grižnje savjesti istražujući ponudu koja uključuje zdrava jela napravljena od lokalnih namirnica. Boravak u termama u većini slučajeva nudi neograničenu konzumaciju čajeva, aromatiziranih voda ili svježeg voća poslije čega je samo logično nastaviti zdravi niz.

4. Riješite se negativne energije rekreacijom u prirodi
Nakon ručka valja se malo i prošetati kako bi vaš metabolizam nastavio raditi kao švicarski sat. Svratite do obližnjeg mjesta i popijte kavu,a ako se nađete u termama Sveti Martin svakako se uputite na jedan od izleta u ponudi, pješke ili biciklom.

Za one malo aktivnije nude i 'žešću' zabavu na otvorenom, poput vožnje quadovima, jahanja, spuštanja zip-lineom. Ako pak vaše prijateljice žele nastaviti druženje u gastro-eno tonu upustite se u istraživanje vinskih cesta i degustirajte lokalna vina.

5. Dobro se zabavite u večernjem izlasku
Niti jedan ženski vikend nije potpun bez kvalitetnog večernjeg izlaska. Red smijeha, red suza, red pjesme – izlazak s najdražim prijateljicama liječi sve rane bolje nego posjet psihoterapeutu. Stoga sredite se i potražite najbolju zabavu za vas, u termama ili obližnjem mjestu, sa živom glazbom ili dobrim DJ-om, sasvim je svejedno glavno da su pored vas osobe s kojima je ludi provod zagarantiran.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju