Preparativna kozmetika mnogima je puno važnija od dekorativne. Njegovana i zdrava koža ionako je najbolja podloga za šminku pa ne čudi to što smo uvijek u potrazi za proizvodima uz koje će biti u top formi.

Puno pažnje posvećujemo i sastojcima, a prema istraživanju tvrtke Cult Beauty, dosad najguglaniji sastojak u kozmetičkim proizvodima u 2020. godini je vitamin C.

Guglali su se i ceramidi, niacinamid (nikotinamid), vještičja lijeska, benzoilperoksid, salicilna kiselina, skvalen, hijaluronska kiselina, ricinusovo ulje i retinol, ali najviše zanimanja ipak je izazvao vitamin C.

Kako vitamin C utječe na kožu, pitanje je koje je dominiralo u pretraživanjima.

Vitamin C ili askorbinska kiselina nije novost u kozmetičkoj industriji, ali postao je sve traženiji nakon pojave raznih seruma i ulja koja su njima obogaćena.

Slika nije dostupna Za zrelu kožu: Sedam laganih i hranjivih pudera koji "brišu" bore i borice

Slika nije dostupna Retinol, kiseline, vitamini... Sastojci za njegu kože koji se ne smiju koristiti zajedno

On je nužan za naše zdravlje, ali s obzirom na to da ga ne možemo sami sintetizirati, moramo ga unositi u organizam. U procesu probave, koža je posljednji organ koja se snabdijeva nutrijentima koje unosimo pa se zato javlja potreba za dodatnom njegom obogaćenom vitaminom C.

On je jedan od najbogatijih izvora antioksidanta. Ojačava stanice kože i pomaže joj u borbi protiv štetnih vanjskih čimbenika kao što su UV zrake, zagađenje i infracrveno zračenje. Vitamin C neutralizira štetu koju okolina napravi na našem licu, a ujedno i potiče proizvodnju kolagena zbog kojeg koža izgleda ljepše i zdravije.

Proizvodi za lice s ovim vitaminom ojačat će kožu i učiniti je svježijom, u našoj galeriji pronađite neke od njih.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju