Osvježiti tamnu kosu, a da ne postanete plavuša ili da se ne okrenute puno svjetlijim tonovima može biti zeznut zadatak. No u Brazilu se pojavio trend koji će se posebno svidjeti brinetama koje žele upravo jednu takvu promjenu.

U zemlji valova predivne Gisele Bündchen, frizura koju žene traže prilikom posjeta svojim frizerima jest "osvijetljena brineta" ili kako to one kažu na portugalski "morenas iluminadas".

Frizer João Bosco iz Sao Paula kaže da gotovo polovica njegovih klijentica traži ovu boju, koja polako postaje najtraženiji stil kada je u pitanju kosa, naravno odmah nakon plavuša.

Bosco izgled "osvijetljene brinete" postiže tako da na vrhove kose nanosi boju tek tri nijanse svjetliju od prirodne boje njegovih klijentica, a onda je rukama "pogura" prema sredini kose.

Nakon toga na korijen kose stavlja tonove slične prirodnoj boji, a rezultat je savršena kombinacija koja je vrlo laka za održavanje.

S obzirom na to da su na korijenu tonovi koji se jedva razlikuju od vaše prirodne boje, izrast je nevidljiv. Frizura obično traje i po šest mjeseci, kaže Bosco te dodaje da ima i klijentice koje dolaze tek jednom godišnje.

Ako ste brineta koja je željna promjene koja se savršeno uklapa u jesensko i zimsko vrijeme, ovo je možda opcija za vas.

Pogledajte i kako izgleda vatrena brusnica – najpoželjnija jesenska boja kose koja odlično stoji brinetama.

 

 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju