O važnosti frizure mladenki na dan njihova vjenčanja nema potrebe ni govoriti.

Kosa i inače u životu žena igra veliku ulogu, a njegovanu kosu često se naziva najljepšim ženinim ukrasom.

Sve to dobije dodatnu težinu na dan vjenčanja, a kako bi uz sve druge detalje taj dan i vaša kosa bila savršena izdvojili smo sedam pogrešaka koje morate izbjeći kada je u pitanju vaša vjenčana frizura te o njima porazgovarali s frizerkom Nikolinom Perković iz frizerskog studija Nikas.

1. Ne bojajte kosu u posljednji trenutak (pogotovo ako planirate drastičnu promjenu)

Nikolina kaže da je kosu najbolje bojati tjedan dana prije vjenčanja tako da je do vašeg velikog dana operete jedan ili dva puta.

To nam garantira da se, ako je u pitanju tamnija boja, neće vidjeti svježe obojani rubovi kože oko lica, uške i vrata.

Isto tako boja se malo ispere, taman da izgleda savršeno i prirodnije, objasnila je i dodala da se, u slučaju da se odlučite za drastičniju promjenu (npr. ako idete na svjetlije) s njom treba krenuti dva do tri farbanja unaprijed.

2. Ne tražite hrpu mišljenja prijatelja, obitelji, kolega... Donesite odluku u dogovoru s vašom frizerkom

Nikolina savjetuje da je najbolje frizeru donijeti nekoliko fotografija kako bi utvrdili smjer frizure, a frizer će ipak najbolje znati što se može napraviti s vašom kosom.

Previše sugestija od prijateljica i obitelji će napraviti mali nered u viziji vašeg izgleda, dodala je.

3. (Ne) perite kosu na dan vjenčanja

Za guste i teške kose koje se ne maste vrijedi pravilo da se ne peru na dan vjenčanja jer ih je na taj način lakše uplesti, povezati, napraviti punđicu i slično. Kosa, kaže Nikolina, više sluša.

No kad su u pitanju tanke, nježne kose, sklone mašćenju, kojima treba napraviti volumen, potrebno je pranje na dan vjenčanja.

4. Ne požurujte frizerku dok radi svoj posao

Nikolina objašnjava da su na taj veliki dan i oni frizeri jako uzbuđeni, kao i mladenke, jer žele da sve bude savršeno.

Nije nas dobro požurivati jer mi tražimo najbolje vizure sa svih strana glave. Znamo da će vas fotografirati iz profila, od iza i od naprijed, da će vas svi htjeti dotaknuti po kosi, da ćete se možda preoblačiti. Frizura mora podržati sve to, kaže.

5. Ne šišajte se u posljednji trenutak

Šisanje je bolje odraditi mjesec prije, da nam ne nedostaje dužine za izabranu frizuru, kaže Nikolina.

Dodajei  da je u slučaju da se radi o kraćoj ili srednje dugoj kosi upravo friško šišanje pravi potez jer je to ujedno i frizura.

6. Ne pretjerujte

Iako će vam možda doći da za svoj veliki dan napravite frizuru koja je potpuno različita od svega što ste dosad birali, možda to i nije najbolja odluka.

Tu se Nikolina još jednom vraća na točku dva i napominje da su sugestije vaših prijateljica ujedno sugestije njihovog stila, ali ne i vašeg.

Nikako ne skrećite sa svog stilskog puta na taj prevažan dan! Obično je vaš prvi odabir frizure i najiskrenije vaš. Tu treba i ostati. Eksperimente s drugim stilovima ostavite za druge prilike, napominje Nikolina.

7. U blizini imajte spremne proizvode za kosu

Tijekom dana i večeri vaša frizura može se malo pokvariti.

Ono što možete napraviti, za slučaj da do toga dođe, je, kaže Nikolina, zamoliti vašu kumu da spremi mini pakiranje laka za kosu i par špangica u torbu za slučaj da vam zatrebaju.

Ali ponekad je i dobro kad se tokom večeri nešto malo otpusti jer frizura tad dobije ležerniji i romantičan izgled, zaključuje Nikolina.

Na kraju, glavna stvar za koju se na vaš veliki dan morate pobrinuti je da se dobro zabavite i da ga pamtite po sretnim trenucima. Frizura koja se malo opustila ili vjenčanica koju je netko zalio vinom ne bi trebali biti nikakav problem.

Pogledajte i make-up kakav će mladenke u 2019. najviše tražiti.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju