Pred nama je sezona proljetnih vjenčanja. Cvrkut ptica, sve duži dani, sve više temperature, probuđena priroda... sve to proljeće čini divnim godšnjim dobom, kao stvorenim za veliki dan,

Galerija Anita Lovren, lipanj 2013. Helena Livaković, lipanj 2022. Kristina Milković Čilić, travanj 2018. +9 Vanja Modrić, lipanj 2011.

Haljne mladenki koje će ovo proljeće izreći sudbonosno da su vjerojatno spremne, ali za sve one dame koje su u potrazi za inspiracijom za svoj veliki dan, odlučili smo se prisjetiti proljetnh vjenčanja poznatih Hrvata i Hrvatica, odnosno vjenčanica koje su dame birale.

Na dnu teksta čeka vas anketa u kojoj možete datii glas po vama najljepšoj haljini među ponuđenima.

Ljupka Gojić Mikić, svibanj 2006.

Ljupka je za svoj veliki dan odabrala vjenčanicu koja bi se svidjela ljubiteljicama raskošnijih modela. Kreaciju otvorenih ramena i naglašena struka s grandioznim donjim dijelom ljepotica je nadopunila elegantnim velom s čipkastim detaljima.

Ljupka Gojić Mikić, svibanj 2006. Ljupka Gojić Mikić, svibanj 2006. (Foto: Marko Prpic/Pixsell)

Vanja Modrić, lipanj 2011.

Vanja Modrić je na svoj veliki dan blistala u nježnoj vjenčanici ukrašenoj cvjetnim aplikacijama i biserima koja odiše klasikom i jednostavnošću. osila je haljinu koja u gornjem dijelu prianja uz tijelo te se od struka širi u klasični lepršavi kroj dužine do poda.

Vanja Modrić, lipanj 2011. Vanja Modrić, lipanj 2011. (Foto: Boris Kovacev/Cropix)

Anita Lovren, lipanj 2013.

Anita je blistala u uskoj vjenčanici sirena kroja modne kuće Sposa. Vjenčanica je imala izraženi dekolte te je bila ukrašena čipkanim aplikacijama. Istovremeno vrlo ženstvena i romantična, prelijepa haljina savršeno naglašava ljepotu ženskog tijela.

Anita Lovren, lipanj 2013. Anita Lovren, lipanj 2013. (Foto: Tomislav Kristo/Cropix)

Ivana Vida, lipanj 2017.

Ivana je blistala u uskoj vjenčanici sirena kroja ukrašenoj romantičnom čipkom i cvjetnim vezom te prekrasnim biserima na tankim naramenicama, predjelu srcolikog dekoltea i po dužini haljine, a imala je i decentne proreze koji su otkrivali malo kože.

Ivana Vida, lipanj 2017. Ivana Vida, lipanj 2017. (Foto: Nel Pavletic/Pixsell)

Izabel Kovačić, lipanj 2017.

Za lipanjsko vjenčanje Izabel je odabrala vjenčanicu dizajnera Antonija Rive. Nosila je slojevitu grandioznu vjenčanicu u kojoj se klasika sljubila s modernim na vrlo efektan način.  Posebno upečatljiv bio je donji dio vjenčanice s vrlo modernim voluminoznim elementima.

Izabel Kovačić, lipanj 2017. Izabel Kovačić, lipanj 2017. (Foto: Robert Anic/Pixsell)

Kristina Milković Čilić, travanj 2018.

Svoju savršenu vjenčanicu Kristina je pronašla kod britanske dizajnerice Caroline Castigliano. Elegantna vjenčanica spuštenih ramena, s dugačkim šlepom, posebna je upravo zbog svog pročišćenog, vrlo profinjenog dizajna.

Kristina Milković Čilić, travanj 2018. Kristina Milković Čilić, travanj 2018. (Foto: Niksa Duper/Cropix)

Maja Šuput, svibanj 2019.

Vjenčanica koju je dizajnirao Marko Grubnić bila je pojam raskošnosti i elegancije, s gornjim dijelom u obliku korzeta i s otvorenim leđima, dok se voluminozni šlep u donjem dijelu mogao skinuti, kako bi haljina mogla funkcionirati tijekom ostatka večeri, nakon završetka službenog dijela ceremonije vjenčanja.

Maja Šuput, svibanj 2019. Maja Šuput, svibanj 2019. (Foto: Matija Habljak/Pixsell)

Marinela Hrgović, lipanj 2019.

Marinela je bila prelijepa mladenka u vjenčanici sirena-kroja s gornjim dijelom krojenim u obliku korzeta. Uz haljinu bogato ukrašenu čipkom nosila je dugački veo do poda i buket bijelih ruža.

Marinela Hrgović, lipanj 2019. Marinela Hrgović, lipanj 2019. (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

Mia Ćurković, ožujak 2021.

Da voli drugačije i nekonvencionalno, Mia je pokazala haljinom mini kroja lepršavog donjeg dijela. Gornji dio haljine bio je krojen u stilu sakoa, dok je suknja imala elegantne nabore i rub ukrašen nježnom čipkom. Mladenka je stajling upotpunila tankim remenčićem sa zlatnom kopčom.

Mia Ćurković, ožujak 2021. Mia Ćurković, ožujak 2021. (Foto: Ronald Gorsic/Cropix)

Adriana Ćaleta-Car, lipanj 2022.

Adriana se odlučila se za glamurozan model vjenčanice koju je za nju napravila dizajnerica Matija Vuica. Asimetrična vjenčanica otvorenih leđa i golih ramena imala je voluminozni donji dio koji je s prednje strane bio kraći, a sa stražnje duži.

Adriana Ćaleta-Car, lipanj 2022. Adriana Ćaleta-Car, lipanj 2022. (Foto: Tonci Plazibat/Cropix)

Dina Dragija, lipanj 2022.

Mladenka Dina Dragija za vjenčanje s nogometašem Tinom Jedvajem promijenila je čak tri outfita, a mi smo izdvojili svjetlucavu vjenčanicu bogato posutu šljokicama koja naglašava siluetu ženskog tijela.

Dina Dragija, lipanj 2022. Dina Dragija, lipanj 2022. (Foto: Josip Regovic/Pixsell)

Helena Livaković, lipanj 2022.

Gornji dio svilene vjenčanice Helene Livaković činio je asimetrični korzet s naborima i jednom tankom naramenicom, a na donjem dijelu isticali su se efektni preklop i visoki prorez kao i šlep.

Helena Livaković, lipanj 2022. Helena Livaković, lipanj 2022. (Foto: Luka Gerlanc/Cropix)

Najljepšu vjenčanicu nosila je...

glasova:

U anketi odaberite po vama najljepšu vjenčanicu.

Izaberite najljepšu: Vjenčanice domaćih i stranih slavnih dama u 2023. godini 2023. godina nije prošla bez vjenčanja slavnih dama Fani je nosila kreaciju Vere Wang Fani Stipković u vjenčanici +9 Naomi Watts

Jesu li pogodile? Deset slavnih dama koje su se udale u mini haljini Slavne dame za veliki dan biraju i kratke haljine Elizabeth Taylor Sharon Tate +6 Audrey Hepburn

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju