Kada prođe Svjetski dan palčića 17. studenog, koji joj znači jer je i sama mama blizanaca palčića, Anamarija Malenica iz Splita počinje s božićnim kićenjem doma. Otkrila nam je da bor kiti idući tjedan i da jedva čeka te najavljuje da će biti najljepši do sada, u crvenoj/pliš i bijeloj kombinaciji.

Galerija Anamarija Malenica iz Splita izrađuje prelijepe adventske aranžmane - 12 Anamarija Malenica iz Splita izrađuje prelijepe adventske aranžmane - 15 Anamarija Malenica iz Splita izrađuje prelijepe adventske aranžmane - 17 +14 Anamarija Malenica iz Splita izrađuje prelijepe adventske aranžmane

Ovo je doba godine za koje ja živim, sa širokim osmijehom kaže Splićanka Anamarija Malenica. Već je naveliko krenula s pripremama, a ove godine izradila je i mnogo adventskih vjenčića.

Adventske vjenčiće, odnosno aranžmane najviše volim izrađivati od prirodnih materijala, šišarki, žirova, jelke, i onda to upotpuniti kojekakvim kuglicama, kućicama, anđelčićima. Dekoriranje doma i pravljenje torti i kolača moja su velika ljubav, kaže Anamarija. Kada počne izrađivati božićne ukrase, zapravo nikad nema nešto određeno u planu što želi izraditi.

Anamarija Malenica iz Splita izrađuje prelijepe adventske aranžmane - 1 'Adventske vjenčiće najviše volim izrađivati od prirodnih materijala, šiški, žirova, jelke, i onda to upotpuniti kojekakvim kuglicama, kućicama, anđelčićima' (Foto: Privatne fotografije)

Kad uđem u svoj podrum, izvadim sve iz kutija, vidim čime raspolažem i počnem slagati. Raspalim božićne pjesme i laganini, dodaje. Vjenčiće većinom pravi kako bi iznenadila svoju obitelj i prijatelje, no toliko su lijepi da su ih neki željeli i kupiti. Prodala je nekoliko komada prošle godine, ali samo zato što su drugi, kako kaže, inzistirali da ih žele kupiti.

Anamarija Malenica iz Splita izrađuje prelijepe adventske aranžmane - 6 Izrada vjenčića i ostalih dekoracija, kao i pravljenje kolača Anamariji dođe kao lijek nakon posla (Foto: Privatne fotografije)

Navalili su: 'Ajde, Anamarija, napravi nam ti, ionako ga moramo kupiti pa ćemo radije  tebi platiti.' Dosad su ih svi pohvalili i svi su bili zadovoljni. Sviđa im se što nisu svi na isti mot, već u svibnju su mi govorili: 'Ane, i ove godine radiš nam adventski.'

To je baš tako lijepo kad steknu povjerenje u tebe. I kad su zadovoljni, govori Anamarija, inače zaposlena u jednom trgovačkom lancu. Izrada vjenčića i ostalih dekoracija, kao i pravljenje kolača dođe joj kao lijek nakon posla.

Vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita, za koje kupci kažu da su i prejeftini koliko su lijepi Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 5 Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 3 +6 Elegantni i nježni adventski vjenčići koje izrađuje medicinska sestra iz Splita - 1

Nema čega nema! Pogledajte raskoš i cijene božićnih ukrasa u američkim trgovinama Ines iz St. Louisa u SAD-u obišla je trgovine s vrlo bogatim božićnim asortimanom Ines iz St. Louisa u SAD-u obišla je trgovine s vrlo bogatim božićnim asortimanom - 14 Ines iz St. Louisa u SAD-u obišla je trgovine s vrlo bogatim božićnim asortimanom - 12 +24 Ines iz St. Louisa u SAD-u obišla je trgovine s vrlo bogatim božićnim asortimanom - 8

Sve to što radim, radim upravo zato što me opušta. Nitko mi ne pomaže u tome, ja to volim sve sama. Sama i po komadu, kaže nam Anamarija Malenica iz Splita.

Anamarija Malenica iz Splita izrađuje prelijepe adventske aranžmane - 5 Anamarija Malenica iz Splita vrlo je vješta i u izradi torti i kolača (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju