Ne morate trčati niti dizati utege u teretani da biste se dobro oznojili. Zna to i influenserica Lauren Giraldo, koja je tvrdnju dokazala sa svojom vježbom po imenu 12-3-30.

Lauren Giraldo postala je planetarno poznata u svijetu fitnesa tijekom pandemije kada je na svojem TikTok profilu podijelila video s tjelovježbom po imenu 12-3-30. Priznala je da je upravo s njom istopila 14 kilograma viška i zadržala željenu figuru.

12-3-30 je u suštini vježba brzog hodanja. Izvodi se na traci za trčanje, a brojke u imenu označavaju postavke koje treba namjestiti na uređaju. Stavite nagib na 12 stupnjeva, krećite se 3 milje na sat (4,8 kilometara na sat) i hodajte 30 minuta u komadu.

Kada je prvo počela izvoditi tu vježbu, ostala je bez daha već nakon dvije minute hodanja, danas je završi bez ikakvih problema. Tijekom hodanja gleda videozapise na svojem telefonu ili sluša audioknjige i uopće ne razmišlja o tome da vježba.

Hoda na traci svaki dan ili barem pet puta tjedno i osjeća se fantastično.

Zahvaljujući viralnosti na TikToku hodanje na traci postalo je popularno diljem svijeta, a mnogi su otkrili kako su na svojem primjeru vidjeli pozitivne rezultate. Ne samo da su stekli kondiciju već su i ojačali mišiće i kosti, sagorjeli masnoće i izgubili kilograme.

Za hodanje je bitno odabrati dobru obuću Greške koje radimo kod hodanja zbog kojih izostaju dobri rezultati

Plank Koliko dugo zapravo treba držati plank da bi se rezultati vježbanja vidjeli?

Stručnjaci su se složili da je vježba 12-3-30 odličan način za stjecanje dobre forme, a posebno među onima koji nemaju naviku vježbanja te se ne snalaze u teretani s različitim aparatima. Dakako, ne morate ići u teretanu da biste isprobali ovu metodu – možete je isprobati i na kakvoj laganoj uzbrdici.

Imajte na umu da je vježba 12-3-30 vrlo jednostavna, ali nije lagana za izvođenje. Hod s nagibom od 12 stupnjeva izazovan je za početnike, a ne preporučuje se osobama koje imaju problema s koljenima i zglobovima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju