Već nekoliko tjedana provodimo većinu vremena u našim domovima i na taj način pomažemo u sprječavanju širenja koronavirusa.

Nažalost, uz pozitivne strane, gotovo neprestani boravak u domu, koji je mnogima postao i radno mjesto i mjesto za život, sa sobom nosi i neke manje dobre stvari. Jedna od njih svakako je smanjeno kretanje.

Još neke vrijeme nećemo biti u mogućnosti obavljati naše uobičajene aktivnosti, među kojima su za mnoge i odlasci na treninge, u teretanu, razne aktivnosti na otvorenom poput hodanja, trčanja, bicikliranja...

Morate znati da neaktivnost koja prati dugotrajni boravak kod kuće ostavlja negativne posljedice na naše tijelo i psihu.

Ako se ranije niste bavili tjelovježbom, možda je ovo odlična prilika da započnete s korisnom navikom svakodnevnog vježbanja.

Mi vam u suradnji s ekipom iz "Amika centri" svake srijede donosimo mini trening u trajanju od pet do deset minuta koji će vam pomoći u očuvanju i unapređenju zdravlja.

Za trening vam je dovoljno toliko prostora da možete raširiti ruke te vam nisu potrebni nikakvi rekviziti.

Prostirku za vježbanje, ako je nemate, može zamijeniti prostirka za plažu, tepih ili deka.

Vježbe koje možete pogledati u videu razgibat će vaše tijelo, probuditi mišiće, a zglobove učiniti pokretljivima i manje krutima.

Vježbe pokretljivosti za donji dio tijela Dovoljno je sedam minuta: Vježbe pokretljivosti za donji dio tijela za koje ne trebaju rekviziti

Vježbe je jednostavno pratiti, sigurne su za sve dobne skupine i izvode se polako i kontrolirano. Jednom kada ih odradite osjećat ćete se budnije, pokretljivije i boljeg raspoloženja.

Iz "Amika centri" poručuju da ih možete odraditi i više puta u danu, kad god osjetite da ste postali kruti, zgrčeni ili uspavani.

Danas vam donosimo vježbe pokretljivosti za gornji dio tijela.

Bez previše duljenja, predlažemo vam da pogledate video uz koji ćete, zahvaljujući temeljitim uputama trenerica, odraditi trening koji će vam oduzeti manje od deset minuta vremena, a na kojem će vam vaše tijelo biti itekako zahvalno.

Za više online treninga pretplatite se na www.amika.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju