Udruga Women on Wine/WOW već treću godinu za redom uoči Dana žena organizira 'Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina', pjenušaca i šampanjaca. Ove godine Festival će se održati 7. ožujka u predivnom prostoru Muzeja Mimara te će okupiti više od šezdeset najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca iz Hrvatske i inozemstva

Udruga Women on Wine/WOW već treću godinu za redom uoči Dana žena organizira Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina. Ove godine Festival će se održati 7. ožujka u predivnom prostoru Muzeja Mimara te će okupiti više od šezdeset najboljih proizvođača ružičastih vina i pjenušaca iz Hrvatske i inozemstva.

Uz lagana i zavodljiva rosé vina, posjetitelji će moći kušati i ekstra djevičanska maslinova ulja odabranih maslinara na već drugom po redu Festivalu u Festivalu – Green in Pink. Na festivalu koji se u hrvatskom prijevodu romantično zove 'Zeleno, što volim zeleno' – izlaže dvanaest vrhunskih proizvođača ulja koja će se moći kušati tijekom cijelog dana.

Kako organizatorice svake godine dižu ljestvicu malo više, tako i ove godine imamo mnoštvo novosti vezanih uz Pink Day. Naime, Pink Day ove godine započinje već 1. ožujka i to novim projektom Pink Week koji će trajati do 6. ožujka te ujedno najaviti tradicionalni Dan u ružičastom. Pink Week je enološko gastronomski projekt s humanitarnim ciljem – prikupiti sredstva za forum Europa Donna Hrvatska.

Udruga Women on Wine/WOW već treću godinu za redom organizira Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina. Ove godine Festival će se održati 7. ožujka u predivnom prostoru Muzeja Mimara

Europa Donna Hrvatska kroz vlastitu kampanju 'Darujmo ružičasti život', potiče na prevenciju raka dojke, ali i prikuplja sredstva za aparat za intraoperativno zračenje koji uvelike smanjuje zračenje pacijentica i olakšava im oporavak. U Tjednu ružičastih jelovnika sudjeluju izabrani restorani iz cijele Hrvatske koji osmišljavaju jelovnike u duhu mediteranske prehrane i ružičaste boje i nude ih po promotivnoj cijeni, a dio prikupljenog novca donirat će se forumu Europa Donna Hrvatska.

Osim po odličnim ružičastim vinima, maslinovim uljima i humanitarnom karakteru, Pink Day je poznat i po edukativnim radionicama, predavanjima, okruglim stolovima te uglednim gostima-predavačima iz inozemstva.

Ovogodišnji program započinje predavanjem prof.dr. Edija Maletića 'Autohtone hrvatske ružice', zatim će uslijediti zanimljiva radionica 'French Match'  koju će održati ugledna francuska enologinja Laurence Berlemont te na kojoj će sljubiti odabrana francuska rosé vina s francuskim sirevima.

Posebna gošća i ove godine dolazi iz zemlje poznate po proizvodnji maslinovog ulja je velika stručnjakinja za maslinova ulja iz Italije Laura Marinelli održat će radionicu 'Maslinovo ulje s obje strane Jadrana'  te usporediti sličnosti i različitosti hrvatskih i talijanskih ekstra djevičanskih maslinovih ulja.

Posjetitelji Pink Daya moći će poslušati Doris Srpek, Jasnu Mohor, Ivu Vrgoč, Jelenu Šimić-Valentić i Jasnu Antunović na okruglom stolu 'Žene u poduzetništvu' kojeg će voditi predstavnici Ministarstva poduzetništva i obrta te uživati u radionici vrlo intrigantnog naziva '50 nijansi ružičaste' osiguranje koju će moderirati Ivana Nemet i Jelena Puh-Miloš.

VODIMO VAS NA PINK DAY!

Želite li biti jedna od pet sretnica koje će osvojiti dvije ulaznice za 'Pink day, međunarodni festival ružičastih vina' potrebno je točno odgovoriti na nagradno pitanje i imati malo sreće.

A nagradno pitanje glasi - koja udruga organizira 'Pink Day, Međunarodni festival ružičastih vina'?

Odgovor sa svojim podacima (ime, prezime, adresa i broj mobitela) pošaljete na našu e-mail adresu zadovoljna@novatv.hr do 6. ožujka kada ćemo objaviti dobitnice.

A dobitnice su: Dalilla Matsumoto Šegota, Daniela Motušić, Rozalija Zajac, Meri Kekez Miljanić i Mirela Bece-Kovačić.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju