Irska podružnica Zare izbacila je na tržište novu reklamnu kampanju koja slavi ženske obline, te je tako razljutila mnoge žene

Zara je prije nekoliko dana u Dublinu izbacila novu reklamnu kampanju s motom “Voli svoje obline” (Love Your Curves).

To ne bi bio nikakav problem da ovaj slogan nije napisan iznad dva ženska modela koji nemaju izraženih oblina.

Reklama je trebala podsjetiti korisnice Zare da vole svoje traperice brenda "Body Curve Jeans" koje se promoviraju u spomenutoj kampanji, no nespretno fraziranje razljutilo je mnoge žene koje su reagirale na društvenim mrežama.


Prva je bila irska radijska voditeljica Muireann O’Connell, koja je ispod sporne fotografije napisala: Mora da se šalite Zara, te tako prikupila 25.000 lajkova i više od 14.000 retweetova u svega dva dana.

Viralni Tweet

Viralni Tweet raširio se brzinom svjetlosti, te izazvao negativne reakcije žena koje su povrijeđene ovim natpisom.

Ja sam žena s umjerenim oblinama, i želim naglasiti da nemam ništa protiv žena u ovom oglasu. One nemaju obline, ali to ne znači da ime nešto fali.

Lijepe su. Imam problem s usporedbom između slogana i fotografije, pojasnila je Murieann koja je javno zamolila da Zara promijeni naslov na reklami, fotografiju ili da se drugačije izrazi.

I dok su neki ponovo potegnuli pitanje kako modna industrija pokušava krojiti našu percepciju ljudskoga tijela, drugi su se odlučili našaliti na Zarin račun.


Evo Zara, popravio sam vaš poster, napisao je korisnik Stuart Taylor uz istu fotografiju. Umjesto Voli svoje obline, napisao je voli svoj curry, te tako dao do znanja da bi modna industrija trebala poticati zdrav apetit prema hrani.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju