Kako u centru grada izgraditi vrt i bazen? Odgovor na to pitanje zna Mersiha Mujadžić-Balić iz Nove Gorice koja je svoju malu oazu za odmor na otvorenom dovela do savršenstva.

Galerija Vrt s bazenom Vrt s bazenom Vrt s bazenom +2 Oaza za savršen bijeg od stresa  

Mersiha i njena obitelj odlučili su da ih život u gradu neće spriječiti da imaju vlastiti bazen i savršeno mjesto za odmor koje odlično izgleda i preko dana, a i tijekom noći. Dvorište od 65 metara kvadratnih koje se prostire na dvije etaže vizualno izgleda puno veće zbog mudro osmišljenog eksterijera i dobro iskorištenog prostora u kojem ni milimetar nije ostao neiskorišten.

Moj muž je dijete sa Une. Prije dvije godine smo se preselili u Sloveniju te je moj suprug zaključio: Ako Una ne može doći k meni, barem ću jedan mali dijelić prenijeti sebi u dvorište, objasnila je Mersiha otkud je potekla ova kreativna ideja o nastanku bazena.

Vrt s bazenom Oaza za odmaranje na kojoj bi svi pozavidjeli (Foto: Mersiha Mujadžić-Balić)

Na donjoj etaži dvorišta obitelj Mujadžić-Balić postavila je veliki stol, roštilj te pikado te napravila pravi centar za zabavu i uživanje u velikom društvu. Ovaj prednji, natkriveni dio dvorišta, zaštićen je od znatiželjnih pogleda s ceste živom zelenom ogradom koja ima funkciju ukrasa, ali i zaštite. 

Uz tamni stol i stolice, Mersiha je cijeli prostor odlučila podignuti raznobojnim cvijećem koje krasi njeno dvorište. Mnoštvo pomno odabranog bilja da se stopi s cijelim prostorom, svakako je bio pun pogodak za ovu malenu terasu.

Nakon donjeg dijela terase koji na prvi pogled ne odskače mnogo od malenih dvorišta koje često viđamo u centru grada, dovoljno je samo popeti se stepenicama da bismo ušli u jedan posve novi svijet. Svijet uživanja uz bazen s koktelom u ruci.

Vrt s bazenom Večernje ruho dvorišta u Novoj Gorici (Foto: Mersiha Mujadžić-Balić)

Bazen koji svojom blistavom plavom bojom poziva da što prije zaronimo u njega, ne bi bio ništa bez savršeno uređenog prostora oko njega. Zelene biljke, zidić sa crijepovima i dvije ležaljke neodoljivo podsjećaju na jednu od čuvenih španjolskih haciendi.

Tijekom dana Mersiha sa svojom obitelji može uživati u sunčanju, kupanju te čitanju omiljene knjige zavaljena u prekrasnu viseću ljuljačku, dok navečer ne preostaje ništa drugo nego upaliti lampione i uživati u nadolazećim toplim ljetnim večerima uz žubor vode. Mislimo da nam ne treba ništa više od toga!

Vrt Danijele Novak Kakva idila! Vrtna oaza Danijele iz Koprivnice okružena je čempresima i prepuna cvijeća

Irmela Kadić terasa Terasa od paleta u zelenoj oazi: Irmela iz Visokog stvorila savršen kutak za opuštanje

Nije kao Una, ona je jedna jedina ali smo za nas napravili naš mali raj. Oboje volimo prirodu, cvijeće, zelenilo, tako da smo naš zajednički prostor ispunili s puno ljubavlju, a u Novoj Gorici je uvijek vruće pa nam dobro dođe ljetno osvježenje, zaključila je Mersiha. 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju