U vrtu možemo pronaći sreću, ljepotu i odmor za dušu i um jer poznato je da je vrtlarenje aktivnost koja blagotvorno i umirujuće djeluje na naše tijelo i um. A svaki vrt izgledat će još potpunije i čarobnije ako u njemu "živi" (barem) jedan vrtni patuljak.

Galerija

 

Vrtni patuljci, ta simpatična, slatka bića, ponekad i pomalo zločestog izgleda, krase (a vjeruje se i da čuvaju) mnoga dvorišta i vrtove.

Postoji i pričica o tome kako su nastali vrtni patuljci, a ona kaže da su u 19. stoljeću u njemačkoj pokrajini Tiringiji kipari ručno izrađivali vrtne patuljke. Po njima su se onda izrađivali kalupi za proizvodnju. Ti su se kalupi punili kvalitetnom glinom i pekli u keramičkim pećima kako bi očvrsnuli i postali trajni.

Patuljke su zatim ručno oslikavali i pripremali da ukrašavaju i štite vrtove u cijelom svijetu. I tako je ostalo i dan-danas...

Vinka: Balkonska ljepotica koja vam neće oduzimati previše vremena

Ako vaš vrt još nema patuljka, u fotogaleriji na početku teksta razgledajte ponudu iz trgovina, a vjerujemo da ćete među sedam ljupkih ukrasa pronaći idealan za vaš vrt.

Vrtni patuljci iz trgovina - 7
Vivre, 322 kn (Foto: Internetska stranica proizviđača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju