S dolaskom toplog vremena i temperatura koje će biti sve više i više, sretnici s balkonima i dvorištima polako sele ispijanje kava i druge im drage rituale na otvoreno.

Dodatnu čar uživanju na balkonu ili dvorištu daju lijepe biljke, a jedna od onih koja će se savršeno uklopiti u vaš komad otvorenog prostora jest i - vinka.

Radi se o neodoljivom cvijeću koje dolazi u više boja, a koje možete saditi u teglice ili u zemlju, kako vam više odgovara.

Bromelia Bromelija: Skromna ljepotica koja čisti zrak i donosi dašak egzotike

Zeleni ljiljan idealan je izbor za početnike "Pauk biljka": Čupavica idealna za početnike koju odobravaju i kućni ljubimci

Veliki je vinkin plus to što uspijeva i na balkonima koji nemaju dovoljno sunca, a osim toga ne trebate biti preveliki stručnjak za biljke da biste se brinuli o toj krasotici.

Dodatna prednost vinke su povoljne sadnice koje možete kupiti već za pet do šest kuna. Jednom kada je donesete u svoj dom, presadite je u veću teglu da ima prostora za rast.

Sukulenti Popularni "izdržljivci": Izaberite pravi sukulent za svoj horoskopski znak

Kada je u pitanju zalijevanje, ono neka bude redovito, ali pazite da ne pretjerate te prije zalijevanja provjerite je li zemlja suha.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju