Kako se proljeće bliži, vrtovi se pune cvijećem, a tulipani nas među prvima obraduju svojom cvatnjom i prekrasnim laticama koje dolaze u cijeloj paleti privlačnih boja, ali i u raznim oblicima, s jednim ili dva reda latica, s privlačnim rubovima, nazubljenim laticama... Osim zbog svoje ljepote, omiljeni su ukras u vazi i zato jer se za njih lako brinuti.

Galerija

Vaza s tulipanima u trenu će podići i razvedriti čitav prostor te, naravno, donijeti proljeće u dom. Osim toga, tulipani su i vrlo fotogenični pa ne čudi da su društvene mreže preplavljene fotografijama tog obožavanog cvijeta koji najavljuje početak proljeća.

Vrtovi u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju - 6
Svojom bogatom cvatnjom tulipani uljepšavaju brojne vrtove (Foto: Living4media)

Svojom bogatom cvatnjom tulipani, čije ime potječe od turskog naziva tülbent koji se temelji na perzijskoj riječi turban, uljepšavaju brojne vrtove i pretvaraju ih u idilične cvjetne oaze.

Tulipani najljepše izgledaju uživo, no i dobro snimljena fotografija može dočarati njihovu posebnost i ljepotu, što se i vidi na fotografijama vrtova koje smo skupili u galeriji na početku teksta. Vrtovi su to u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju, a vjerujemo da će svatko uživati u njima jer dokazano je da cvijeće kod ljudi potiče osjećaj sreće i zadovoljstva životom.

Vrtovi u kojima bi se ljubitelji tulipana osjećali kao u raju - 1
Tulipani najljepše izgledaju uživo, no i dobro snimljena fotografija može dočarati njihovu posebnost i ljepotu (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju