U potrazi za lijepim dekoracijama koje će pomoći da vaš dom za nadolazeće blagdane zablista pronašli smo originalne, razigrane i prelijepe adventske vjenčiće izrađene od netipičnih materijala

Galerija Adventski vijenac (Lidija Kraševac) Adventski vijenac od vune(Foto: Marija Miljanović) Adventski vijenac (Foto: Marija Miljanović) +12 Vijenac za vrata (Foto: Marija Miljanović) Adventski vijenac (Foto: Marija Miljanović) Šareni adventski vijenac od vune (Foto: Marija Miljanović) (Foto: Marija Miljanovi?) Posljednjih je godina ponuda adventskih vijenaca raznolika. Od tradicionalnih do kreativnih primjeraka izrađenih od ponekad i iznenađujućih materijala. Upravo takve vijence izrađuje vječna kreativka i majka troje djece Marija Miljanović.

Uz pomoć raznobojne vune 34-godišnja Marija stvara vjenčiće za koja je potrebno dosta vremena, volje i truda. Za izradu jednog vijenca potrebno je tri do pet sati, ovisno o veličini vijenca koji može biti od 30 do 40 centimetara.

Pompome izrađujem od vune, vežem i lijepim na slamnati vijenac pa ih po potrebi ukrašavam kuglicama u zlatnoj ili srebrnoj boji ili stavljam svijeće ako je adventski, objašnjava Marija.

Sve je krenulo prije tri godine s izradom tepiha od vune koji nije nikada završila zbog prevelikog opsega posla koji je bio potreban za izradu.

Napravila sam jedno 40 pompoma i shvatila da mi treba još barem 100 puta toliko za tepih pa sam od ovih pokušala napraviti vijenac jer je taman bilo predbožićno vrijeme.

PERSONALIZIRANI ASORTIMAN

I tako je krenula njezina poduzetnička priča s kojom su, kaže, ljudi oduševljeni jer nisu tipični i nema ih u na policama u trgovinama, a ne izrađuju ih ni drugi kreativci jer su zahtjevni za izradu.

Osim što je vijenac od neobičnog materijala, posebnost je njezina rada u tome što klijenti imaju mogućnost kreiranja personaliziranog asortimana za nadolazeće blagdane, odnosno oni biraju boju i veličinu koju žele.

Svatko tko je pokušao napraviti i jedan pompom, zna koliko ima posla oko toga i zato se nažalost ne može naplatiti onoliko koliko bi ti vijenci zaista trebali koštati.

Iako se adventski vjenčići tradicionalno izrađuju od zizmelenog bilja, domaće kreativke ga izrađuju od vune i vatelina i ostalih prirodnih materijala i to u metalnim posudama, posudama od terakote, te u drvenim kutijama. vatelina.

Cijene vjenčića za vrata su od 200 do 300kn, a 300kn za adventski vijenac koji se može naručiti na FB stranici Pompom Maaria.

PAHULJASTI ADVENTSKI VIJENCI

Budući da najviše volimo radove domaćih kreativaca, jedna je od njih i Lidija Kraševac koja adventske vijence i aranžmane radi već 15 godina. Prvotno je počela izrađivati vjenčiće za sebe, a ubrzo i za prijateljice.

S vremenom se javljalo sve više zainteresiranih za njezine radove. Lidija je tako hobi uspješno pretvorila u posao u kojem, kako kaže, beskrajno uživa.

Iako se vjenčići tradicionalno izrađuju od zizmelenog bilja, Lidija ga izrađuje u metalnim posudama, posudama od terakote, kao i u drvenim kutijama. Izrađuje ih od prirodnih materijala poput slame, mahovine, čempresa, a posljednjih godina i od vatelina.

U svemu što procijenim da bi se u tome mogao složiti advent. Od ove godine u ponudi imamo i ručno rađene posude od kore drveta i među našim kupcima su pravi hit. Posebno su zanimljivi bijeli pahuljasti adeventski vijenci rađeni od vatelina koji asociraju na zimu i snijeg.

Za izradu jednog aranžmana čija se cijena kreće od 180 do 350 kuna potrebno je, kako kaže, oko sat vremena, a nekada i više.

Njezini adventski vijenci mogu se pogledati na Facebook stranici Adventski vijenci i nakit by Lidija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju