Iako su tradicionalna hrvatska imena još uvijek na samom vrhu popularnosti u našoj zemlji, sve više roditelja je spremno svojem djetetu dati neko od internacionalnih imena lako prilagodljivih različitim jezicima. Donosimo top 5 svjetski najpopularnijih muških imena za djecu koja vole i hrvatski roditelji

1. NOAH

Ovo ime biblijskih korijena voli cijeli svijet. Noah ili Noa vrlo je popularno kod mladih parova te se sve više djece u Hrvatskoj zove ovim imenom. U SAD-u je zauzelo prvo mjesto, a u prvih 10 nalazi se u Kanadi, Njemačkoj, Belgiji, Danskoj i mnogim drugim zemljama među kojima je i Hrvatska.

2. LUKA
Luka, Luca, Lucas ili Luke je ime koje se sve češće čuje u mnogim zemljama kako Europe tako i ostatka svijeta. I dok se u Americi nalazi na 34. mjestu sve je popularnije u Kanadi, Irskoj, Škotskoj i Novom Zelandu. Zanimljivo je kako je Luca vrlo cijenjeno ime u Mađarskoj, ali za djevojčice. Među prvih 5 našlo se u Italiji i Austriji, a na prvom mjestu u Belgiji, Francuskoj i Švedskoj.

3. LEO
Iako je ovo ime proizašlo kao skraćenica imena Leonardo, Leo je sve popularniji odabir mnogih novopečenih roditelja diljem svijeta. U Finskoj i Francuskoj je na visokom trećem mjestu po popularnosti, dok se na drugom mjestu zadržalo u Švedskoj, Velikoj Britaniji i Novom Zelandu.

4. OLIVER
Još jedno biblijsko ime čija popularnost raste iz godine u godinu. Oliver predstavlja drvo masline koja simbolizira mir i ljepotu. Ovo ime sve je popularnije u Americi, a na drugom mjestu se nalazi u Norveškoj i Velikoj Britaniji.

5. MARKO
Mark, Marc, Marko ili Marco je vrlo staro ime koje se vratilo na velika vrata. I dok se u Hrvatskoj nalazi među prvih 5 najpopularnijih imena za dječake, voli ga i ostatak svijeta. Tako je Marko dospio na sam vrh u Njemačkoj, Kanadi, Italiji Španjolskoj.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju