U petak 2.9. počinje drugi dio Ljetnih noći Teatra EXIT koji će trajati sve do 10.9., a predstave ponovno možete pogledati na više različitih lokacija.

Na predivnoj krovnoj terasi Centra mladih Ribnjak, usred Parka Ribnjak, možete pogledati tri hit predstave; "Kako misliš mene nema?!" s kojom otvaramo program drugog dijela, SHAKEspeare na EXIT koja će igrati u dva termina, u subotu 3.9. i u petak 9.9., te "Realiste" koji su na rasporedu u četvrtak 8.9. Sve predstave počinju u 20h.

Kao i u prvome djelu Ljetnih noći najmlađi će moći pogledati predstavu za djecu "I drvo je bilo sretno" u režiji Renea Medvešeka koja će igrati u dvorani Centra mladih Ribnjak u subotu 3.9. u 10h.

U sklopu ovogodišnjih Ljetnih noći Teatra EXIT publika će ponovno moći uživati u malom radiofonijskom - remek djelu Pavlice Bajsić Brazzoduro; "Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje)" koja će igrati 5.9. u 20h u Mjesnom odboru u Voćarskoj 71.

Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje) predstava je koja govori o samim počecima radija, o vremenu kada su, tada vrlo popularne radio drame, išle uživo iz studija, s glumcima, glazbenicima i maherima za rekonstrukciju potrebnih šumova i atmosfera. Zadivljena, a ponekad i sumnjičava publika tih se večeri okupljala oko radioaparata, tog bežičnog misterija, kao nekada oko ognjišta, uhom naslućujući, a u glavi stvarajući jedan sasvim novi svijet.

Ljetne noći u EXIT-u Remek djelu Pavlice Bajsić Brazzoduro; "Hoerspiel: mala igra za slušanje (i gledanje)" (Foto: PR)

Osim kao jedinstvena kazališna priča o radiju samom, “malim ljudima unutar radijske kutije”, Hoerspiel na jedan neobičan način evocira i duh Zagreba u vrijeme između dva svjetska rata, ali i kasnije. Ova izvedba je, uz malu izložbu knjiga i albuma, posvećena preminulom članu radiofonijskog ansambla, novinaru, glazbeniku, radijskom autoru i prijatelju Anti Perkoviću, te je sav prihod namijenjen u humanitarne svrhe.

Program zatvaramo komedijom "GospOUdinNOUbadi" Saše Anočića koja će biti izvedena 10.9. u 20h u Teatru EXIT.

Ulaznice su dostupne online ili agencijskom prodajom putem www.ulaznice.hr ili na sat vremena prije izvedbe na blagajni na navedenoj lokaciji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju