Ako ste tragali za keramičkim tanjurima, šalicama i čajnicima kakve neće imati nitko drugi, a uz to ste i veliki zaljubljenik u pozitivne stihove, na pravom ste mjestu. Naime, kreativna splitska mama Jelena Petričević sasvim je spontano odlučila oslikavati upravo takvu keramiku i tako stvorila brend Crea Idea Design koji mami svojom vedrinom.

Galerija Crea Idea Design - 2 Crea Idea Design - 5 Crea Idea Design - 4 +1 Crea Idea Design - 3 Toplina rukopisa i upečatljivih boja

Kako kaže Jelena, otkad zna za sebe, vječito nešto izrađuje i kreativno se izražava, a kada nije mogla pronaći ono što želi, odlučila je sama krenuti u novu avanturu.

Prošla sam brojne trgovine u potrazi za keramikom kakvu sam zamislila, no nigdje je nisam mogla pronaći. Zato sam počela istraživati kako bih je mogla sama napraviti. Nakon što sam prikupila materijal potreban za izradu, nisam se mogla zaustaviti, sa smiješkom nam govori ova splitska kreativka.

Tako je kombinacijom bijele keramike, vedrih boja poput žute, crvene, plave i zelene te rukom ispisanih stihova stvorila poseban proizvod kakav se teško pronalazi na našem tržištu.

Stihovi iz knjiga, pjesama i grafita, ali i prema narudžbi

Također je primijetila i još nešto čega manjka, a to su proizvodi sa stihovima na hrvatskom jeziku. Dakako, Crea Idea nudi i one na engleskom, no hrvatska je inačica Jeleni posebno draga.

Zanimljivo je da inspiraciju za svoje kreacije pronalazi svuda oko sebe, pa čak i na ulici.
Tijekom dana često mi u misli naviru motivacijske poruke, stihovi iz pjesama i citati iz knjiga koje sam čitala. Kada navečer nakon svih obaveza uhvatim vremena za sebe, nastojim ih uklopiti u neku šarenu priču.

Na šalicama brenda Crea Idea nalaze se stihovi iz mnogima omiljenog „Malog princa“, zapaženih grafita ili pak oni koji će vam i u najtežim trenucima dati vjeru u sebe

Veliku inspiraciju pronalazim i u malim uličnim grafitima, koji su odličan dnevni podsjetnik i motivacija za sve što je pred nama, govori nam Jelena, kojoj su pozitivne reakcije bliske okoline, a potom i prvih kupaca dale velik vjetar u leđa.

Među stihovima kojima je oslikana njezina keramika (prigodna i za pranje u perilici suđa) možete pronaći poruke uz koje će ispijanje prve jutarnje kave biti vedrije. Stihovi iz mnogima omiljenog "Malog princa", zapaženih grafita ili pak oni koji će vam i u najtežim trenucima dati vjeru u sebe samo su neki od detalja kojima Jelena oslikava svoje bijelo "platno".

Također je moguće naručiti određeni predmet prema vlastitoj ideji i željama, a uskoro nas očekuje i širenje ponude.

Kako su reakcije okoline bile iznad očekivanja, svakako planiram nastaviti s radom na keramici. Osim o posuđu, intenzivno razmišljam i o oslikanom keramičkom nakitu. Za sada je ovo prije svega hobi i vrijeme koje mi omogućuje odmak od svih obveza i brzog načina života. Ispunjava me i čini sretnom, a sve što bi moglo doći kasnije, bit će još samo veća nagrada, zaključuje Jelena Petričević.

Crea Idea Design - 5 Keramičko posuđe Crea Idea Design mami svojom vedrinom (Foto: Crea Idea Design)

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju