Čarobno mjesto u Splitu na kojem možete probati baš posebne vruće čokolade +10
Zato u nastavku donosimo savjete o tome kako uz mali budžet spojiti hedonizam i omiljeno zimsko piće.
1. Odredite dio u stanu u kojem ćete napraviti svoj čoko-bar
Prije nego što uopće krenete u nabavku sastojaka, pronađite pravo mjesto u svome domu za ovaj kutak. To može biti polica u dnevnoj sobi, pladanj u kutu kuhinjskih elemenata ili pladanj u vlastitoj sobi. Pritom je najvažnije da to bude mjesto koje će vam uvijek biti nadohvat ruke i koje neće uvijek iznova od vas tražiti premještanje.
2. Krenite u nabavku sastojaka i dekoracije
Vrijeme je za nabavku onog najvažnijeg – same čokolade i svega što vaš čokoladni kutak može učiniti posebnim. Ako nemate spomenuti pladanj na kome će sve stajati, možete ga nabaviti u gotovo svakoj trgovini za već dvadesetak kuna, bilo da je riječ o plastičnom, metalnom ili drvenom pladnju.
Neizostavan su dio i šalice iz kojih ćete piti čokoladu te, dakako, sama čokolada. Na tržištu postoje brojne mješavine instant-čokolade koje mogu biti spremne za konzumaciju u svega nekoliko minuta uz dodatak vode ili mlijeka.
No ako ipak želite sami pripremiti svoju čokoladu od nule, tada pribavite potrebne namirnice. Primjerice, za osnovni recept trebat će vam tamna čokolada s barem 60 posto kakaa, mlijeko, vrhnje i cimet.
Doživljaj će biti potpuniji ako uz vruću čokoladu budete uživali u keksima i drugim poslasticama, a kako biste sačuvali njihovu svježinu, pribavite staklenu ili metalnu posudu s poklopcem. Volite li šarene bombone poput M&M'sa ili pak popularne američke marshmallovse, smjestite ih u svoj kutak za što šarenije iskustvo
Ako ste odlučili svom čoko-baru posvetiti mjestu u blizini kojeg se nalazi zid, dodajte na njega okvir s natpisom „Čokoladni kutak“ ili „Čokoladni bar“.
Vrlo ga lako možete sami izraditi na računalu, a okvire možete naći u zaista svakoj trgovini za uređenje interijera od već desetak kuna. Za dodatan osjećaj udobnosti i topline pridodajte i ukrasne lampice.
3. Eksperimentirajte sa sastojcima
Jednom kada vaš čoko-bar bude posložen, nemojte se lišiti eksperimentirati s uvijek novim receptima. Zašto, primjerice, ne biste probali i vruću čokoladu s pepermintom, narančom, cimetom, đumbirom, papričicom poput one asteške, sa žlicom Nutelle ili pak vegansku verziju?
Spomenute sastojke možete dodati u već gotovu instant-smjesu ili si pak dati oduška i otkriti pravog slastičara u sebi.
Toplu čokoladu obogatite začinima po želji (Foto: Shutterstock)