Zobene pahuljice vrlo su fleksibilna namirnica koja tijelo opskrbljuje bjelančevinama, ugljikohidratima i prehrambenim vlaknima.

S njima možete napraviti finu zobenu kašu, ali i niz slastica. Povrh svega, riječ je o vrlo jeftinoj namirnici jer pola kilograma pahuljica možete kupiti u trgovinama za 4-5 kuna.

Zobene pahuljice odlično se sljubljuju s bananom i čokoladom, pogotovo ako od tih namirnica napravite fine keksiće.

Sastojci:
135 grama zobenih pahuljica
2 zrele banane
50 grama čokolade za kuhanje

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 175 Celzijevih stupnjeva.

2. Ogulite banane i vilicom ih pretvorite u kašu. Što su banane zrelije, to će i keksi biti slađi.

3. U banane dodajte zobene pahuljice i sve dobro promiješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

4. Na kraju ubacite komadiće čokolade koje ste usitnili nožem. Nježno promiješajte.

5. Na namašćen lim za pečenje stavite po jednu žlicu smjese. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.

Ne zaboravite napraviti dovoljan razmak između keksića da se ne zalijepe jedan za drugog tijekom pečenja.

6. Pecite oko 12 do 15 minuta dok keksi ne dobiju zlaćanu boju.

7. Poslužite ih s čašom mlijeka. Dobar tek!