Ponuda uređaja za kovrčanje kose je raznolika, a kako biste izabrali najbolji, pri kupnji svakako vodite računa o iduće tri smjernice.

1. Materijal
Najbolje je izabrati uređaj za kovrčanje kose izrađen od keramike ili turmalina jer oni daju najravnomjerniju raspodjelu topline što je ključno za postizanje ujednačenih kovrči, a ujedno ispuštaju negativne ione što kosi daje sjaj. Uz to, zahvaljujući glatkoj površini spriječit ćete bolno zapetljavanje kose dok je kovrčate.

Ponuda uređaja za kovrčanje kose je raznolika, a kako biste izabrali najbolji, pri kupnji svakako vodite računa o ove tri smjernice

2. Obujam štapa
Što je štap za kovrčanje deblji, to će kovrče biti opuštenije. Štap volumena tri četvrtine ili pet osmina inča napravit će čvršće kovrče, dok će sve iznad jednog inča napraviti opuštenije kovrče. Za kraću kosu (dužina do ramena ili kraća), preporuka je uzeti manju veličinu kako bi vlasi mogle lijepo obujmiti štap. Za maksimalnu prilagodljivost i postizanje različitih vrsta kovrča većina frizera preporuča uređaj od jednog inča.

Jennifer Lopez Ni prekratka, ni preduga: 10 slavnih žena s frizurom koja nikad ne izlazi iz mode

Emma Stone Pet frizura s kojima tanka kosa izgleda puno gušće

3. Podešavanje temperature
Većina uređaja za kovrčanje kose ima mogućnost podešavanja temperature, a neki čak imaju ugrađene mikročipove koji "nadgledaju" i održavaju pravu temperaturu. Bez obzira na to kakve kovrče želite, uređaj za kovrčanje kose nikada ne stavljajte na temperaturu višu od 200 stupnjeva Celzijevih. Ako je vaša kosa tanja ili kemijski procesirana, držite uređaj na 90 do 120 stupnjeva. Za deblje, otpornije vlasi može se koristiti temperatura između 150 i 180 stupnjeva Celzijevih.

Pogledajte i 10 slavnih Hrvatica koje izgledaju fantastično bez obzira na boju kose:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju