Neovisno o tome jesmo li upravo završili s vježbanjem, patimo li od rozaceje ili se jednostavno prilagođavamo na hladnije mjesece pred nama, crvenilo na koži lica ponekad je teško obuzdati, a ono negativno utječe i na našu svakodnevicu. Osjetljivost, svrbež, peckanje i pojava nepravilnosti – sve to može uzrokovati crvenilo koje za nas može biti bolno i nelagodno. I dok utjehu tražimo u raznoraznim proizvodima, trebamo se zapitati činimo li nešto u rutini njege kože krivo?

Galerija Mixa hidratantna krema protiv crvenila Mixa hidratantna krema protiv crvenila Mixa hidratantna krema protiv crvenila +2 Mixa hidratantna krema protiv crvenila

Ne umivati lice prilikom tuširanja
Mnogi od nas umivaju lice tijekom tuširanja jer kad se ionako nalazimo pod tušem, zašto ne bismo, poput pravog ''multitaskera'', tamo očistili i lice? Iako nema ništa ljepše i ugodnije od tuširanja u toploj vodi, naročito tijekom hladnijih mjeseci, ona može itekako naštetiti koži lica, posebice onoj sklonoj crvenilu i iritaciji. Temperatura vode tijekom tuširanja mnogo je viša od one koju koristimo kada umivamo lice u umivaoniku, pa čak i onda kada se potrudimo smanjiti njezinu temperaturu. Vruća i topla voda dehidrira kožu i proširuje nježne krvne žilice na licu, koje pod pritiskom pare i vruće vode počinju pucati. I dok će oni s normalnom kožom lica nakon tuširanja iskusiti blago zatezanje lica, oni s osjetljivom i netolerantnom kožom osjećat će peckanje, iritaciju i crvenilo koje ne prolazi tako lako. Potporu ćemo pronaći u odgovarajućoj njezi kože, no kako bi spriječili nelagodu, trebamo smanjiti vrijeme provedeno pod tušem i paziti na to da lice ne umivamo istom vodom s kojom se i tuširamo .


Koristiti odgovarajuću micelarnu za uklanjanje šminke
Prije negoli krenemo s umivanjem lica, važno je dobro ukloniti sve tragove šminke koju je naše lice nosilo na sebi tijekom dana. Na koži se tijekom dana neprestano nakupljaju nečistoće, bilo u obliku prljavštine izvana, sebuma kojeg naša koža luči ili make-upa koji svakodnevno stavljamo na lice kako bismo si izgledali ljepše. Najviše muke zadaje nam vodootporna šminka, zbog koje često grubo trljamo kožu kako bismo očistili zadnje ostatke maskare ili tuša za oči. Osim toga, većina proizvoda za skidanje šminke ne zna dobro očistiti šminku s kože, pa moramo više puta proći po istome mjestu kako bismo uklonili nečistoće s lica, što često dovodi do iritacije kože.

Zato je važno pronaći onu micelarnu koja neće biti agresivna za kožu i koja će obaviti posao onako kako treba. Jedna takva je Mixa Anti-irritations micelarna voda namijenjena onima s osjetljivom kožom sklonom crvenilu i iritaciji. Njezina jedinstvena formula sadrži micele koji temeljito uklanjaju šminku i ostale nečistoće koje su se tijekom dana nakupljale na našem licu, bez potrebe za agresivnim trljanjem po istom mjestu. Formula ne sadrži nikakve alkohole i mirise koji bi mogli iritirati kožu te je u potpunosti hipoalergena. Osim što uklanja nečistoće s lica, Mixa Anti-irritations micelarna voda štiti barijeru kože te je umiruje i uravnotežuje. Zahvaljujući nježnoj formuli s umirjućim Alantoinom, lako je možemo koristiti i na osjetljivom području oko očiju bez straha od peckanja i iritacije.


Koristiti hidratantnu kremu za kožu sklonu crvenilu
Nakon što smo kožu nježno očistili od nečistoća, a zatim je dodatno oprali odgovarajućim čistačem, kožu je važno intenzivno nahraniti. Obično se nakon čišćenja kože može pojaviti osjećaj zatezanja, koji kod onih s osjetljivom kožom može biti prilično neugodan. Razlog tomu jest taj što smo, osim nečistoća i mrtvih stanica, s kože uklonili i prirodne masnoće koje se stvaraju kako bi zaštitile kožu. Iz tog razloga važno je nakon čišćenja nanijeti odgovarajuću hidratantnu kremu koja će dobro navlažiti kožu i zaštiti je od pucanja. Mixa hidratantna krema protiv crvenila obogaćena je cold kremom koja će ukloniti nelagodan osjećaj peckanja i zatezanja i pružiti osjećaj olakšanja onda kada nam je to potrebno. Njezina je formula bogata hranjivim sastojcima koji intenzivno vlaže kožu i ujednačavaju ten te trenutačno smiruju crvenilo. Ova nježna krema je hipoalergena i bez alkohola i mirisa koji bi iritirali kožu i zato je pogodna za sve one koji pate od crvenila i osjetljive kože lica. S obzirom na to da je lagana, brzo se upija u kožu i ne ostavlja ljepljiv osjećaj na licu. Kod ovakvog tipa kože važno je biti uporan i stvoriti rutinu njege kože kako bi se koža polako, ali sigurno oporavila. Zato Mixa hidratantnu kremu protiv crvenila nanosite svaki dan ujutro i navečer nakon što ste kožu pravilno očistili od nečistoća te je nježno utapkajte u područje vrata i lica.

 


Stavljati hladne obloge koji će smiriti upalu
U većini slučajeva crvenilo i iritaciju možemo smiriti s malo hladne vode. Hladna voda sužava krvne žile koje se nalaze pod površinom kože i tako smanjuje crvenilo uzrokovano rozacejom, alergijom, krivim kozmetičkim proizvodima ili pak vjetrom ili suncem. Komprese možemo nabaviti u obližnjoj drogeriji te ih staviti u hladnjak kako bi postale hladne, a potom na kožu. Osjećaj olakšanja bit će gotovo trenutačan. Komprese možemo i sami napraviti tako da čistu krpu namočimo i stavimo u hladnjak te napravimo isto kao i s kupljenom kompresom. Osjećaj olakšanja mogu pružiti i kriške hladnog krastavca. Uz pomoć hladnih obloga smanjit ćemo otekline, iritaciju, pa čak i proizvodnju sebuma i bakterija na koži, a kod onih s rozacejom smanjit će se nelagodan osjećaj peckanja kože.



Nigdje bez zaštitnog faktora
Važnost nanošenja zaštitnog faktora ne može se dovoljno naglasiti. Danas, kada se svijest o njezi kože itekako podigla, malo je onih koji nisu upoznati s važnošću SPF-a u rutini njege kože. Iako nam se čini kako dolaskom zimskog i hladnijeg perioda godine sunce više nije jako, štetne UVA zrake aktivne su tijekom cijele godine. Upravo su one zaslužne za promjene na koži, što onima s osjetljivom i netolerantnom kožom sklonoj pucanju, crvenilu i iritaciji može samo dodatno naštetiti. Zato je važno prije izlaska iz kuće kožu pravilno zaštititi. Kod odabira kreme sa zaštitnim faktorom moramo paziti na to da je hipoalergena i ne sadrži mirise koji bi mogli iritirati kožu te da sadrži faktor 50 kako bismo bili sigurni da će nam koža biti zaštićena od svih negativnih vanjskih utjecaja.

Nakon nanošenja faktora, crvenilo možemo neutralizirati i Mixa CC korektivnom kremom protiv crvenila koja i sama sadrži SPF 15. Baš poput cijele ove Mixa linije proizvoda, i ona smiruje kožu jer sadrži hladnu kremu, cvijet arnike, vitamin B3 i kofein- sastojke koji učinkovito smanjuju crvenilo i nelagodu na koži koja nastaje uslijed raznih izvanjskih utjecaja. Možemo je koristiti i kao primer make upu kako bi šminka u konačnici izgledala još i bolje. Idealna je za one s osjetljivom kožom sklonoj alergijama jer ne sadrži parabene i alkohole koji mogu uzrokovati iritaciju. S obzirom na to da sadrži faktor, osim što će pomoći koži svojim blagotvornim sastojcima, ona će joj pružiti i zaštitu od sunca i tako također spriječiti novu pojavu crvenila.

Netolerantna i osjetljiva koža sklona crvenilu i iritaciji može utjecati na naše samopouzdanje i, općenito, na sliku o nama samima. Zbog toga što imamo osjećaj da svi vide ono što se događa na našem licu, počinjemo se povlačiti u sebe i misliti kako nismo dovoljno privlačni. No, za rješavanje ovog problema potrebno je vrijeme i kvalitetna njega koja će pomoći ublažiti stanje u kojem se naša koža nalazi. U tom procesu itekako nam mogu pomoći Mixa proizvodi, koji će koži pružiti svu potrebnu njegu i povratiti joj sjaj koji ona zaslužuje.

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Mixa po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju