Savršeno začešljane, guste i zavodljive trepavice, ali i obrve oblikovat će vaše lice. Stoga i ne čudi što mnoge žene žele postići taj savršeni look, no put do rezultata može biti itekako izazovan.

Galerija Kako urediti obrve i namjestiti umjetne trepavice She sjenilo za obrve L\'Oreal Paris Brow Artist olovka za obrve +1 She gel za obrve

Rakel Vondruška, dm beauty savjetnica, zna kako postići zavodljiv pogled u samo nekoliko koraka, a u našem kratkom videu pokazuje točno kako.

 

Konturiranje obrva

Guste, uredno začešljane i lijepo oblikovane obrve već su neko vrijeme imperativ make-up lookova, a samo jednim potezom ih možemo dodatno naglasiti.

''Važno je napraviti konturu uz donji rub obrve kojom zapravo naglasimo oblik'', ističe dm savjetnica Rakel Vondruška. Dodaje kako tu konturu nikada ne radimo uz gornji rub, već samo sjenilom pratimo prirodni oblik.

''Kako ne bismo pretjerano prenaglasili obrve, potrebno je birati nijansu sjenila koja je identična našoj boji obrve'', savjetuje Rakel.

 

Postizanje gustoće obrva

Mnoge su žene u mladosti pretjerano koristile pincetu, pa sada ispaštaju zbog krivih poteza koji su ih doveli do tankih obrva.

Srećom, na tržištu postoji mnogo beauty proizvoda kojima možemo riješiti i taj problem. Nakon što ste sjenilom napravili donju konturu obrve, najprirodniji efekt ćete dobiti ako obrve nastavite popunjavati olovkom za obrve za nijansu svjetliju od sjenila kojeg ste koristili.

''Obrve ćemo što prirodnije popuniti tako da donji rub obrve uvijek naglasimo više nego gornji, da napravimo tzv. ombre'', savjetuje Rakel Vondruška.

Cijeli look upotpunite bezbojnom gel maskarom za obrve kako biste ih dodatno ukrotili te da vaše djelo potraje cijeli dan.

 

Guste trepavice u dvije varijante

Lijepi čuvari očiju, koji daju glamurozan i senzacionalan izgled, svakako su trepavice. One su mnogim ženama i najbitnija stavka cijelog make-upa.

Ako niste obdareni dugim i gustim trepavicama, a željeli biste ih imati, postoji rješenje. Umjetne trepavice u komadu ili one parcijalne uskočit će u pomoć, a njihovo stavljanje postat će mačji kašalj nakon nekoliko trikova dm savjetnice Rakel Vondruške.

''Kako bi izgledale prirodnije, umjetne trepavice potrebno je birati prema našem obliku oka. Pogledajte jesu li su one bademastog oblika, okrugle, sa spuštenim kapcima, tužno oko ili slično'', navodi Rakel prvi korak koji će nam pomoći da izaberemo veličinu i dužinu umjetnih trepavica, bile one u komadu ili parcijalne.

Parcijalne trepavice

Za dnevne varijante Rakel preporučuje parcijalne trepavice koje će izgledati prirodnije i jednostavnije ih je nanijeti, pogotovo uz ova tri koraka:

1. nanesite točkice na vanjski rub trepavica
2. pričekajte 5 sekundi da se ljepilo lagano osuši
3. lijepite trepavicu po trepavicu

 

Umjetne trepavice u komadu

Za stavljanje umjetnih trepavica u komadu morat ćete imati malo više vještine, ali ne sumnjamo da će vam ovi Rakelini savjeti u tome pomoći.

''Pri stavljanju umjetnih trepavica trebamo paziti na to da one odgovaraju veličini našeg oka, da vanjski rub trepavice uvijek bude duži od unutarnjeg i da ljepilo stavimo pravilno uz sam rub trepavica'', rekla je dm savjetnica Rakel, koja preporučuje umjetne trepavice u komadu za večernji look.

''Gustoću i dužinu trepavica određujemo prema prigodi ili vlastitoj želji'', dodaje Rakel Vondruška.

U obje će vam varijante pomoći ako ljepilo ostavite nekoliko sekundi da se osuši prije nego stavite umjetne trepavice na kapak. Na taj način neće kliziti i lakše će se uhvatiti.

Ostale make-up trikove za svaki dan pratite ovdje.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju